banner nijmegen muziekstad

Introductie   Agenda   Cursussen/Workshops   Vraag   Aanbod   Koren   Orkesten   Links Festival 2018   Scratch Muziekdag


CURSUSSEN, workshops, muziekreizen, zangweekends en meer

Zangstudio Anja Kwakkestein
Cursusaanbod HOVO
Cursusaanbod Gregoriaans Instituut Nijmegen
Nieuwe AMV cursus bij De Stefaantjes
Stemexpressie/Roy Hart Theater Teacher docent: Zwaantje de Vries
Zangpraktij Voix Si docent: Anja Koldenhof
Nijmeegs Instituut voor Muzikale Ontwikkeling
Zingend door het Leven docent: Ronald Naar


Bij Zangstudio Anja Kwakkestein cursus(sen) nieuwe stemtechnieken volgen?
Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wil je krachtiger spreken? Hoger / lager / harder / zachter / zingen en je ademtechniek beheersen? Met een heldere stem lesgeven, volkomen op je gemak, en het een hele dag kunnen volhouden? Zingen wat je innerlijk hoort zonder stem technische concessies te doen? Ontdek je eigen stem, alles wat je ermee kunt doen, en verbaas jezelf. In deze cursussen (o.a. Estill Voice Training) leer je nieuwe stemtechnieken die direct resulteren in een beter stemgeluid. Als je ge´nteresseerd bent in gezond stemgebruik, open staat voor nieuwe ideeŰn en in zes lessen veel wilt leren, dan is deze cursus het helemaal. Het zijn avondcursussen van 6 avonden: de volgende basiscursus start in november, de vervolgcursus in januari en nieuw is de opfriscursus! Voor deze avonden kun u zich inschrijven als u de basis- en de vervolgcursus gedaan hebt. Per les te boeken en wees snel, want er is beperkt plaats. 6 keer op dinsdag en donderdag avond van 20:15 uur tot 22:00 uur vanaf 21 september.
Leslocatie: Postweg 47a Nijmegen. Voor meer informatie: www.anjakwakkestein.nl; anja.kwakkestein@me.com; 06-40405367. Graag aanmelden per e-mail: anja.kwakkestein@me.com. Deelname is definitief na bevestiging.


Muziekcursussen HOVO najaar 2017
HOVO Nijmegen is onderdeel van de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit en verzorgt onderwijs in de vorm van academische cursussen.
Hoe ziet het onderwijs eruit? De cursussen zijn doorgaans op propedeuseniveau en worden gegeven door academisch geschoolde docenten. Men heeft in principe geen specifieke vooropleiding nodig. Bij de cursusbeschrijving staat zo nodig vermeld of er speciale voorkennis vereist is. De cursussen worden doorgaans in het Nederlands gegeven. Het cursusmateriaal, dat bij de cursussen verspreid wordt, bevat soms Engelse of Duitse teksten.
Voor wie zijn de cursussen bedoeld? HOVO richt zich op personen vanaf vijftig jaar. Deze leeftijdsgrens geldt voor het grootste deel van het aanbod. Voor iedereen toegankelijke activiteiten zijn te herkennen in de brochure aan het logo van Studium Generale Letteren.
Kijk voor informatie over de muziekcursussen op Muziekaanbod bij HOVO


Cursusaanbod Gregoriaans Instituut Nijmegen

ZONDAG 17 september 2017 13:00 - 17:00, Cenakelkerk, Heilig Landstichting
Zangmiddag II:
Degenen die nauwelijks ervaring hebben in het zingen van gregoriaans, leren tijdens deze middag een aantal gregoriaanse gezangen. Ervaren zangers kunnen een aantal stukken voorbereiden en deelnemen aan het kleinkoor. De middag wordt afgesloten met een mini-concertje. Het geheel staat onder leiding van Hanneke van der Grinten

Volledig overzicht:
13.00 uur: ontvangst met koffie en thee
13.15 uur: inzingen
13.30 uur: instuderen van enkele gezangen
14.45 uur: pauze
15.00 uur: korte historische toelichting op het gregoriaans
15.20 uur: instuderen van enkele gezangen
16.45 uur: afsluitend mini-optreden van de ingestudeerde gezangen
17.00 uur: einde
Kosten: 25,00 per persoon, incl. zangboekje en koffie/thee
Aanmelden via gregoriaansinstituutnijmegen@gmail.com
Alle info is te vinden op gregoriaansinstituutnijmegen.nl/zangworkshops


Nieuwe AMV cursus bij De Stefaantjes
Vanaf 1 april 2017 kan uw zoon of dochter (tussen de 6 -8 jaar) een cursus Algemene Muzikale Vorming volgen bij jeugddrumfanfare De Stefaantjes.
Misschien is uw kind nog niet toe aan het leren spelen van een echt instrument, maar het kan zeker al een heleboel leren op het gebied van muziek. Samen met leeftijdsgenootjes liedjes zingen, kleine slagwerkinstrumenten bespelen en bewegen op muziek. Deze cursus zorgt, naast veel plezier, ook voor een goede muzikale basis. Ritmegevoel, tempo, dynamiek en zelfs een eerste kennismaking met het notenschrift, het komt allemaal op een speelse manier aan bod.
Voor meer informatie kijk op de site: www.destefaantjes.nl of mail naar: loes@destefaantjes.nl.


Stemexpressie/Dansexpressie
The voice is the muscle of the soul
Dagworkshops, wekelijkse cursussen en individuele lessen.
Sinds augustus 2013 is Zwaan de enige gecertificeerde Roy Hart Docent in Nederland. Het stemwerk van het Roy Harttheater werd mijn grote liefde na mijn ontdekking van de dansexpressie. Ik ben sinds meer dan 20 jaar met hen in verbinding, zowel als leerling, als ook als collega. Het heeft geleid tot een integratie van het werken met stem en dansexpressie in het lesgeven en ook in het verzorgen van performances. Vaak in samenwerking met een musicus.

Zwaantje de Vries; stemwerker, theatermaker en speelster, docent dansexpressie en docent drama.
Verdere informatie: klik hier


Zangpraktijk Voix Si!
Onder de naam Voix Si! runt Anja Koldenhof een zangpraktijk voor individuele zanglessen, koorscholing of stemvorming.
De praktijk is gevestigd vlakbij het centraal station Arnhem, dus prima bereikbaar voor mensen die met de trein komen.
Je kunt bij Voix Si! terecht voor klassieke muziek, lichte popmuziek (ballads, chansons, folksongs) en musical; denk vooral aan de "zingbare" muziek.
Naast haar privÚpraktijk is Anja werkzaam bij de Willem Nijholt Akademie voor Musical en Muziektheater in Nijmegen.
Voor nadere informatie en lesafspraken: zie website www.voixsi.nl of bel met 06–20669435. Een e–mail sturen kan natuurlijk ook: akoldenhof@yahoo.com


Lees meer over het cursusaanbod van Nijmeegs Instituut voor Muzikale Ontwikkeling


Zingend door het Leven
Ronald Naar, afgestudeerd pedagoog, richtte zich na zijn studie op drama, stem en zang. Ge´nspireerd door cursussen improvisatietheater behaalde hij tevens een propedeuse dramatherapie. Hij geeft workshops aan klassieke en 'lichte' koren.
Voor meer informatie: www.zingenddoorhetleven.nl