banner nijmegen muziekstad

Introductie   Agenda   Cursussen/Workshops   Vraag   Aanbod   Koren   Orkesten   Links Festival 2018   Scratch Muziekdag


CURSUSSEN, workshops, muziekreizen, zangweekends en meer

Cursusaanbod Radboud Enrichment & HOVO
Cursus 'Muzikaal Verhaal' door Jeroen Swarte
Zangstudio Anja Kwakkestein
Zangpraktij Voix Si docent: Anja Koldenhof
Nijmeegs Instituut voor Muzikale Ontwikkeling
Zingend door het Leven docent: Ronald Naar


Muziekcursussen Radboud Enrichment & HOVO voorjaar 2018
Nieuw: Muziekcursussen Radboud Enrichment
Radboud Enrichment is onderdeel van de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit en verzorgt onderwijs in de vorm van academische cursussen. De cursussen zijn op propedeuseniveau en worden gegeven door docenten van de Radboud Universiteit. Men heeft geen specifieke vooropleiding nodig. De cursussen zijn voor iedereen die geďnteresseerd is in het opdoen van meer kennis!
Dit voorjaar biedt Enrichment de muziekcursus: Andere Passiemuziek: het Stabat Mater

HOVO Nijmegen is onderdeel van de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit en verzorgt onderwijs in de vorm van academische cursussen.
Hoe ziet het onderwijs eruit? De cursussen zijn doorgaans op propedeuseniveau en worden gegeven door academisch geschoolde docenten. Men heeft in principe geen specifieke vooropleiding nodig. Bij de cursusbeschrijving staat zo nodig vermeld of er speciale voorkennis vereist is. De cursussen worden doorgaans in het Nederlands gegeven. Het cursusmateriaal, dat bij de cursussen verspreid wordt, bevat soms Engelse of Duitse teksten.
Voor wie zijn de cursussen bedoeld? HOVO richt zich op personen vanaf vijftig jaar. Deze leeftijdsgrens geldt voor het grootste deel van het aanbod. Voor iedereen toegankelijke activiteiten worden hier genoemd.
Kijk voor informatie over de muziekcursussen op Muziekaanbod 2018 bij HOVO


De cursus ‘Muzikaal Verhaal’ van de Klankzaak gaat weer van start
De succesvolle cursus ‘Muzikaal Verhaal’ leidt de beginnende en gevorderde luisteraar rond in de wereld van de klassieke muziek. In 9 avonden krijgt de cursist in digitale presentaties, met veel filmbeelden en geluidsfragmenten inzicht in de geschiedenis, stijlontwikkelingen en -verschillen, componisten en hun werken. Ook zal er live muziek uitgevoerd worden, en samen met een zangeres muziek besproken en laagdrempelig geanalyseerd worden.
De cursus wordt gegeven in de openbare bibliotheek De Mariënburg en kost € 175,- / leden € 165,-. Zie: www.obgz.nl/agenda/muzikaal-verhaal-22feb
Op de website van de KlankZaak kunnen belangstellenden meer informatie vinden, en zich inschrijven voor de cursus: www.klankzaak.nl/programma/cursus-muzikaal-verhaal-gaat-weer-beginnen


Bij Zangstudio Anja Kwakkestein cursus(sen) nieuwe stemtechnieken volgen? Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wil je krachtiger spreken? Hoger / lager / harder / zachter / zingen en je ademtechniek beheersen? Met een heldere stem lesgeven, volkomen op je gemak, en het een hele dag kunnen volhouden? Zingen wat je innerlijk hoort zonder stem technische concessies te doen? Ontdek je eigen stem, alles wat je ermee kunt doen, en verbaas jezelf. In deze cursussen (o.a. Estill Voice Training) leer je nieuwe stemtechnieken die direct resulteren in een beter stemgeluid. Als je geďnteresseerd bent in gezond stemgebruik, open staat voor nieuwe ideeën en in zes lessen veel wilt leren, dan is deze cursus het helemaal. Het zijn avondcursussen van 6 avonden: de volgende basiscursus start in november, de vervolgcursus in januari en nieuw is de opfriscursus! Voor deze avonden kun u zich inschrijven als u de basis- en de vervolgcursus gedaan hebt. Per les te boeken en wees snel, want er is beperkt plaats. 6 keer op dinsdag en donderdag avond van 20:15 uur tot 22:00 uur vanaf 21 september.
Leslocatie: Postweg 47a Nijmegen. Voor meer informatie: www.anjakwakkestein.nl 06-40405367. Graag aanmelden per e-mail: anja.kwakkestein@me.com. Deelname is definitief na bevestiging.


Zangpraktijk Voix Si!
Onder de naam Voix Si! runt Anja Koldenhof een zangpraktijk voor individuele zanglessen, koorscholing of stemvorming.
De praktijk is gevestigd vlakbij het centraal station Arnhem, dus prima bereikbaar voor mensen die met de trein komen.
Je kunt bij Voix Si! terecht voor klassieke muziek, lichte popmuziek (ballads, chansons, folksongs) en musical; denk vooral aan de "zingbare" muziek.
Naast haar privépraktijk is Anja werkzaam bij de Willem Nijholt Akademie voor Musical en Muziektheater in Nijmegen.
Voor nadere informatie en lesafspraken: zie website www.voixsi.nl of bel met 06–20669435. Een e–mail sturen kan natuurlijk ook: akoldenhof@yahoo.com


Lees meer over het cursusaanbod van Nijmeegs Instituut voor Muzikale Ontwikkeling


Zingend door het Leven
Ronald Naar, afgestudeerd pedagoog, richtte zich na zijn studie op drama, stem en zang. Geďnspireerd door cursussen improvisatietheater behaalde hij tevens een propedeuse dramatherapie. Hij geeft workshops aan klassieke en 'lichte' koren.
Voor meer informatie: www.zingenddoorhetleven.nl