banner naam

Introductie   Agenda   Cursussen/Workshops   Vraag   Aanbod   Koren   Orkesten   Links Festival 2018   Scratch Muziekdag


VACATUREBANK voor koren en orkesten

Mail uw oproep naar info{at}nijmegenmuziekstad.nl

Koor Surplus vraagt projectzangers voor 'Der Tod Jesu' (Graun)
Capella Cumerana heeft vacatures voor 2 alten, 3 tenoren en 1 bas
Het A.M.D.G.koor zoekt versterking bij alle stemgroepen, met name sopranen
Olam Haba zoekt zangers en zangeressen
Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock zoekt zangers voor scratch met Requiem van Fauré
Pur Sang is op zoek naar een sopraan en tenor met enige koorervaring
Kom zingen bij Sotto Voce!
A-capella mannenkwartet De Verheffing zoekt een tenor
Bach Ensemble Arnhem zoekt zangers
Vrouwenkoor 4Tune uit Malden zoekt uitbreiding
Vocal Group NootScenario zoekt een bas
Joods koor Hatikwa daagt je uit om een keer mee te zingen
Tenoren, sopranen en bassen gezocht voor op te richten/ door te starten koor
Jeugdkoor Smile zoekt nieuwe leden
Cantorij van de Stevenskerk (Nijmegen) zoekt zangers
Noviomagum Wind Orchestra zoekt nieuwe leden

Koor Surplus vraagt projectzangers voor de uitvoering van Der Tod Jesu van Carl Heinrich Graun
Op zondag 11 maart 2018 voert Koor Surplus – hét koor voor de ambitieuze 55-plusser - het passie-oratorium Der Tod Jesu van Carl Heinrich Graun (1704-1759) uit m.m.v. solisten en orkest in De Groenestraatkerk te Nijmegen. Het bestuur biedt ervaren koorzangers graag de gelegenheid om dit prachtige oratorium mee te zingen. Alle stemgroepen zijn welkom. Verder lezen...
28-09

Capella Cumerana heeft vacatures voor 2 alten, 3 tenoren en 1 bas
Over Capella Cumerana
Capella Cumerana is een Nijmeegs koor dat op hoog niveau vespers in de Stevenskerk zingt (www.capellacumerana.nl). Het zingen in de prachtige akoestiek van de Stevenskerk is een onvergetelijke ervaring voor elke koorzanger. Het repertoire omvat koormuziek van de Renaissance tot heden. Het koor staat onder leiding van Jetty Podt. Van de koorzangers wordt verwacht dat zij zelfstandig hun partij instuderen alvorens de eerste repetitie. Ruime koorervaring is gewenst.
Als u belangstelling heeft om met Capella Cumerana mee te zingen, wordt u uitgenodigd om vrijblijvend een repetitie bij te wonen. Desgevraagd kunt u van tevoren de te repeteren bladmuziek ontvangen. Als deze kennismaking u bevalt wordt een auditie afgenomen. Contact via een van de koorleden of via Marjolijn Ankum (info@capellacumerana.nl).
14-09

Het A.M.D.G.-koor, centrum Nijmegen, zoekt versterking bij alle stemgroepen, met name sopranen
Het koor van de Petrus Canisiuskerk zingt elke even week om 10:30 uur de viering. Op het programma staat momenteel de 'Mass for four voices' van William Byrd; daarnaast ook heel veel motetten. We nodigen je uit eens vrijblijvend naar onze repetitie te komen op woensdagavond, 20:15 uur, in de Molenstraatkerk. Bel voor informatie 0654994799 of kijk op AMDG-koor
29-08

Olam Haba zoekt zangers en zangeressen
Olam Haba is een erg gezellig koor met een heel goede sfeer. Wij zingen onder andere vredesliedjes en liedjes uit het wereldmuziekrepertoire. Zo nu en dan treden we op, bijvoorbeeld bij bijeenkomsten die vrede in de wereld willen brengen. Wij verwelkomen heel graag nieuwe leden en uiteraard zijn mannen ook meer dan welkom! Wij zingen op maandagavond in ’t Hert aan de Thijmstraat in Nijmegen. Voor meer informatie mail naar Miekehydra@gmail.com. Wij hopen op veel reacties!!!
18-08

Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock zoekt zangers voor scratch met o.a. Requiem van Fauré
Lees hier meer.
20-06

Pur Sang zoekt een sopraan en bas met enige koorervaring
Pur Sang is een klein groepje enthousiaste zangers en zangeressen die zoals het woord aangeeft heerlijk samen zingen. Dus geen commissies voor dans of choreografie, gewoon lekker zingen pur sang. We noemen onszelf wel het SkyRadio-koor, want die radiozender houdt van dezelfde muziek als wij. In december zingen we kerstnummers met genres uiteenlopend van klassiek en jazz tot pop. Donderdagavond is onze repetitieavond in de huiskamer van één van onze leden in Balgoy (bij Wijchen). We zijn op zoek naar een sopraan en tenor met enige koorervaring. Kijk op Pur Sang voor meer informatie of mail pursang-wijchen@hotmail.com
12-04

Kom zingen bij Sotto Voce!
Nog nooit was het zo'n goed moment om lid te worden van kamerkoor Sotto Voce! We zijn net begonnen met het instuderen van een nieuw en bijzonder programma, dat een laatmiddeleeuwse sfeer heeft en op andere momenten onmiskenbaar modern is. Wil je daaraan meedoen? Dat kan. We staan open voor alle stemgroepen; vooral tenoren zijn zeer welkom.
We oefenen wekelijks op dinsdagavond in verzorgingshuis Joachim en Anna, Groesbeekseweg 327, Nijmegen.
Meer weten? Kijk op www.sottovoce.nl of mail info@sottovoce.nl
23-03

A-capella mannenkwartet De Verheffing zoekt een tenor
De Verheffing bestaat uit vier mannen die met veel plezier werken aan een repertoire bestaande uit veelal eigen vierstemmige bewerkingen van pop- en jazz klassiekers (Walk on the wild site, Perfect Day; When I am 64; Autum Leaves; etc. etc.). We zoeken ter aanvulling een tenor tussen de 45 en 60 jaar die zelfstandig muziek in kan studeren. We oefenen elke donderdag in Nijmegen centrum met om de week een repetitor. De repetitie wordt afgesloten met een heerlijk biertje. We treden elk jaar verschillende keren op. Als je interesse hebt kunt je contact opnemen met Theo van Rijn (0623255539), of Wim van Lankveld (0613759864).
05-03

Bach Ensemble Arnhem zoekt zangers
Het Bach Ensemble Arnhem voert cantates uit van Johann Sebastian Bach in de context waarvoor ze geschreven zijn: de (lutherse) kerkdienst. De koralen en bijbelse gegevens waarop de cantate is gebaseerd, kleuren ook de rest van die kerkdienst.
We zijn dringend op zoek naar tenoren en sopranen, maar ook dragende alten en bassen zijn welkom, als de koorklank in balans blijft.
We werken op projectbasis, waardoor deelname goed te combineren valt met andere bezigheden:
- een koorrepetitie (soms twee, als de noten meer repetitietijd vergen)
- een orkestrepetitie en korte generale repetitie
- doorloop en uitvoering in de kerkdienst.
Lees meer...
05-03

Vrouwenkoor 4Tune uit Malden zoekt uitbreiding
Vrouwenkoor 4Tune bestaat uit 32 enthousiaste zangeressen die elke woensdagavond repeteren in basisschool 'de Vuurvogel' te Malden. Het koor heeft een uitgebreid repertoire van modern, musical, pop naar licht klassiek. Het koor zingt zowel a capella als met pianobegeleiding. Hoewel alle zangeressen welkom zijn zoeken wij op dit moment vooral hoge sopranen en lage alten om de stempartijen te versterken. Het hebben van koorervaring is een pre maar niet verplicht. Kom eens langs om mee te zingen tijdens een repetitie en ervaar de gezellige sfeer. De repetities beginnen om 20:00 uur. Voor verdere informatie kun je contact opnemen met José Derksen, 024 6417534
11-01

Vocal Group NootScenario zoekt een bas
Wij zingen in principe met 5 sopranen, 5 alten, 3 tenoren en 3 bassen. We brengen vier tot zes stemmige popmuziek en kleinkunst. De zang wordt bij optredens muzikaal ondersteund door een drummer/percussionist, een gitarist en een bassist. We repeteren op dinsdagavond in Wijkcentrum De Burghardt.
Voor meer info/aanmelding: www.nootscenario.nl / info@nootscenario.nl
25-11

Joods koor Hatikwa daagt je uit om een keer mee te zingen!
Hatikwa is in 2003 opgericht. Het is een Nijmeegs koor met een joods geluid: we zingen joodse muziek uit verschillende culturen in o.a. het Jiddisch, Hebreeuws en natuurlijk ook in het Nederlands.
Joodse muziek... maakt soms weemoedig en is óók vrolijk, vitaal en levendig. Net zo levendig als ons koor waarvan Gerard Schoren de gedreven dirigent is; we repeteren onder zijn leiding wekelijks op dinsdagavond in Wijkcentrum ’t Hert’ in hartje Willemskwartier.
Jaarlijks treden we een aantal malen op en voeren ons publiek mee met de klanken van de joodse muziek, meestal met begeleiding van ensemble ‘Klezmore’.
In het koor is ruimte voor dragende stemmen in alle zanggroepen, maar tenoren en sopranen zijn extra welkom. Je bent van harte uitgenodigd om de ontspannen en muzikale sfeer te komen proeven: ga de uitdaging aan en zing gerust een keer mee! Op 6 september a.s. is er een openbare repetitie. Graag tot ziens bij Hatikwa! koor hatikwa ensemble klezmore
23-08

Gezocht: tenoren, sopranen en bassen voor op te richten/ door te starten koor; genre: vooral opera
Achtergrond: onlangs heeft het NOOG, (Nijmeegs Opera en Operette Gezelschap) na ruim 60 jaar moeten besluiten zichzelf te ontbinden. We hopen in een wat 'afgeslankte vorm' toch enthousiast verder te kunnen zingen, en in september te kunnen beginnen met de repetities!
Voor aanmelding of meer informatie, bel of e-mail:
Maria Staring, 0485-513733 mariastaring46@yahoo.com
Jacqueline Smulders, 06 - 4048 32 67
14-06

Jeugdkoor Smile zoekt nieuwe leden
Wij zijn Jeugdkoor Smile, al bijna 30 jaar komen wij elke vrijdag bij elkaar om met al onze jonge koorleden te gaan zingen. Momenteel bestaan we uit twee koren, The Young Kids en The Young Voices. The Young Kids is voor kinderen van 6 tot 11 jaar en The Young Voices is voor kinderen van 12 tot 25 jaar. We zijn op het moment hard op zoek naar nieuwe leden voor beide koren! Hou jij van zingen en gezelligheid? Kom dan gerust een keer langs om te kijken of The Young Voices of The Young Kids iets voor jou is! Onze repetitietijden zijn voor The Young Kids van 17:00 tot 18:00 en voor The Young Voices van 18:15 tot 19:45 op vrijdagavond. We repeteren in wijkcentrum de Ark van Oost aan de Cipressstraat 154 in Nijmegen.

Het repertoire voor The Young Kids bestaat uit leuke (voornamelijk) Nederlandstalige liedjes, die bekend (Mag ik dan bij jou?) en minder bekend zijn (De griezelige tovenaar). De kinderen kunnen zelf aangeven welke liedjes ze leuk vinden en we proberen bij ze aan te sluiten door bijvoorbeeld liedjes uit bekende films te zingen (Diep in de zee van De kleine zeemeermin en Do Re mi van The Sound of music).

Voor The Young Voices bestaat het repertoire uit hedendaagse, driestemmige popnummers. Ook hier kunnen de koorleden zelf aangeven welke nummers ze graag willen zingen. Voor meer informatie kan je ons bellen: 06-401 75 859 (Bernardine van Hees), 06-420 27 536 (Judith Duenk), 06-440 25 742 (Anne Linnenbank), mailen: info@jeugdkoorsmile.nl, onze website jeugdkoor smile bezoeken of op onze facebookpagina kijken: Jeugdkoor Smile, The Young Voices.
Geďnteresseerden kunnen ook altijd gewoon langskomen en de eerste vier repetities gratis meedoen om te kijken of ze het leuk vinden. We hopen je snel te zien bij Jeugdkoor Smile! :)
25-04

Cantorij van de Stevenskerk (Nijmegen) zoekt zangers
De cantorij van de Stevenskerk is een koor met op dit moment 16 leden. Voor alle stemgroepen zijn wij op zoek naar enthousiaste zangers. We zingen voornamelijk vierstemmige Nederlandstalige kerkmuziek; daarnaast werken we aan kerkelijk repertoire uit de hele breedte van de koorliteratuur.
De vieringen in de Stevenskerk worden georganiseerd door het OCP, Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen. Het OCP is niet gebonden aan een kerkgenootschap maar wil juist ruimte bieden, aan mensen van uiteenlopende religieuze achtergrond en kerkelijke kleur. Aan de vieringen wordt muzikaal meegewerkt door de Stadsorganist van Nijmegen, Jetty Podt, en organist Joost Langeveld. De cantorij staat onder leiding van Stevenscantor Maarten van der Bijl.
De cantorij repeteert elke maandagavond in de kerk (20-22 uur) en zingt eens in de twee weken in de dienst. Een keer meezingen? Neem contact op via onze site: ocp-nijmegen
12-01

Noviomagum Wind Orchestra zoekt nieuwe leden
Wij zijn een symfonisch blaasorkest voor gevorderde amateurmuzikanten (vanaf C-niveau) en zijn op zoek naar nieuwe leden op verschillende instrumenten. We hebben 3x per jaar een concertserie, meestal rond een bepaald thema. Momenteel zijn we op zoek naar meerdere klarinettisten, meerdere slagwerkers, een bariton/euphoniumspeler en een fagottist. Ook met andere instrumenten ben je welkom om mee te spelen op maandagavond, 19:45 in Basisschool de Klokkenberg, Kopseweg 7 in Nijmegen. Kijk eens op www.nmwo.nl of mail naar secretaris@nmwo.nl.
21-12