banner naam

Introductie   Agenda   Cursussen/Workshops   Vraag   Aanbod   Koren   Orkesten   Links Scratch Muziekdag


VACATUREBANK voor koren en orkesten

Mail uw oproep naar info{at}nijmegenmuziekstad.nl

Gemengd koor Antonius Abtkerk zoekt dirigent
Vocal Group Revolt zoekt dirigent
Tenor gezocht door Vocal Group NootScenario
Kamerkoor Sotto Voce zoekt bassen en tenoren
Koor De Heese Stemmen zoekt nieuwe dirigent en enthousiaste nieuwe leden
Middenkoor Young at Heart zoekt met spoed dirigent(e)
Kamerkoor Ton sur Ton zoekt nieuwe leden
Koor Surplus zoekt projectzangers
Salonorkest Symphonia zoekt dirigent
Koor zoekt een dirigent(e) te beginnen na de zomervakantie!
Kamerkoor Sotto Voce zoekt nieuwe leden
Vocal Group Revolt zoekt leden!
I Cantatori: enthousiaste zangers (m/v) in alle stemgroepen gezocht
Salonorkest Symphonia is op zoek naar strijkers en een hoornist
Kamerkoor Poco Piů zoekt bassen en tenoren
Gemengde Zangvereniging Cantemus zoekt leden

Gemengd koor Antonius Abtkerk zoekt dirigent
Wij zoeken een dirigent(e) per 1 januari a.s. voor het gemengd koor van de prachtige Antonius Abtkerk aan de Dennenstraat in Nijmegen. Vieringen zijn op de eerste en tweede zondag van elke maand, daarnaast zijn er minimaal twee repetities op de woensdagavond voorafgaand aan de viering. In totaal 10 uur (minimaal), betaald volgens officiële tarieven van het bisdom Den Bosch. Reiskosten worden vergoed. Het gemengd koor bestaat uit 12 personen. Het is een leuke club, de koorleden houden heel erg van zingen, maar ook van gezelligheid. Vaste organist van de kerk is Gerard Donkers, bereikbaar op 024-3226339 voor meer informatie.
28-11

Vocal Group Revolt is op zoek naar een dirigent!
Revolt is een enthousiaste groep van 25 zangers (SATB) in de leeftijd 18 tot 40. We zingen overwegend popmuziek, zowel a capella als met begeleiding. We zijn een ambitieuze groep. Onze leden komen voorbereid naar de repetitie. Onze repetities zijn serieus, maar er is natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid!
Revolt repeteert op de maandagavonden van 19:30 tot 21:30 in de Biezantijn in Nijmegen. We zoeken een dirigent voor de periode van februari 2023 tot en met juni 2023. Tijdens deze periode zullen er ook optredens plaatsvinden.
We bieden een marktconform salaris volgens de richtlijnen van Koornetwerk. In overleg is het mogelijk om de samenwerking te verlengen naar seizoen 2023-2024.
Bij interesse of vragen graag contact opnemen met ons via vocalgrouprevolt@gmail.com. Meer weten over ons repertoire? Neem een kijkje op ons YouTube-kanaal
14-11

Tenor gezocht door Vocal Group NootScenario
Zingen met een beetje theater. Het publiek meenemen in een nummer. Regelmatig optreden en werken aan een grote theatervoorstelling. Lol maken met een kleine, enthousiaste groep. Repeteren op dinsdagavond in Nijmegen, o.l.v. een ervaren zangcoach. Welkom bij Vocal Group NootScenario! Wij zoeken nog een tenor! Onze muzieksmaak strekt zich uit van Muse tot Boudewijn de Groot en van Pink tot Justin Timberlake.
Heb je zangervaring en ben je geďnteresseerd? Dan maken we graag kennis! Stuur een mail naar info@nootscenario.nl of bel 06-450 91 201. Meer informatie over ons vind je op onze website www.nootscenario.nl. We horen graag van je!
31-10

Kamerkoor Sotto Voce zoekt bassen en tenoren
Sotto Voce heeft 25 september j.l. het Stabat Mater van Dvorak en het Schicksalslied en Nanië van Brahms uitgevoerd, met solisten en orkestbegeleiding. Na het concert verdwenen de projectzangers, zo gaat dat. We zoeken dus met grote spoed nieuwe aanwas bij de bassen. Ook bij de tenoren is er nog plaats om het koor weer op volle sterkte te brengen.
Sotto Voce voert grote werken met begeleiding en solisten uit, afgewisseld met een a-capella programma of met alleen pianobegeleiding. Van oude muziek tot modern en alles er tussenin. Sotto Voce is een ambitieus maar ook gezellig koor. Kom eens een of meer avonden vrijblijvend kijken, luisteren, de sfeer proeven en meezingen. Noten kunnen lezen heeft weliswaar de voorkeur, maar we weten uit ervaring dat het heel goed mogelijk is je partij via Musescore in te studeren, mocht noten lezen niet je állersterkste kant zijn. Dus aarzel niet. Kunnen zingen is het belangrijkste criterium.
Sotto Voce zingt op dinsdagavond van 19:45 uur tot 22:00 uur in basisschool de Meander aan de Celebesstraat 12 in Nijmegen.
Zie voor informatie de website: www.sottovoce.nl of meld je aan: info@sottovoce.nl
17-10

Koor De Heese stemmen zoekt nieuwe dirigent en enthousiaste nieuwe leden
De Heese Stemmen is een vrolijk gemengd koor uit de wijk Hees. Het koor is in 1996 als wijkinitiatief begonnen en is inmiddels uitgegroeid tot een enthousiast koor met 20 leden uit Nijmegen en omgeving. Het koor staat tot half februari 2023 onder leiding van dirigent Jan Pieter Zwart. Het repertoire bevat meerstemmige liederen uit de klassieke, de lichte en de wereldmuziek.
Het koor oefent 3 x per maand op de dinsdag van 20:00 tot 22:00 uur in de Petruskerk, Schependomlaan 85, Nijmegen.
Naast een nieuwe dirigent zijn we op zoek naar nieuwe leden in alle stemgroepen. Heb je belangstelling? Neem dan contact op met Auke Klomp: klompsr@hotmail.com
De Heese Stemmen
07-10

Middenkoor Young at Heart zoekt met spoed dirigent(e)
Ons koor is in 1966 opgericht als jongerenkoor van de RK Parochie in Lent en uitgegroeid tot het huidige 4-stemmige middenkoor. Ons repertoire is veelzijdig en bestaat uit moderne kerkmuziek, popliederen en bekende melodieën voorzien van een nieuwe Nederlandse tekst. Wij verzorgen ongeveer eenmaal per maand een viering in de kerk en doen daarnaast ook andere optredens. Uiteraard is er ook ruimte voor gezelligheid.
Onze repetities zijn op woensdagavond van 20:00 tot 21:45 uur in de Open Hof in Lent.
Wij zoeken een enthousiaste dirigent(e) die:
• ervaring heeft met het dirigeren van een (meerstemmig) koor; • ons weet te inspireren en motiveren; • met ons mee wil denken over de ontwikkeling van het koor.
Wij bieden:
• 30 enthousiaste koorleden; • vaste zeer ervaren pianist tijdens de repetities en optredens; • beloning in overleg.
Sollicitaties voorzien van CV kunt u mailen naar youngatheartlent@gmail.com. Een proefdirectie maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Saskia Hendriks, 06-13817804 of Anja Kusters, 06-21932048.
01-10

Kamerkoor Ton sur Ton zoekt nieuwe leden
Ton sur Ton is een kamerkoor met een breed repertoire. Dit jaar is er een concert rond muziek van Monteverdi. In het verleden zijn er werken ten gehore gebracht van o.a. Sven Hagvil, Benjamin Britten, James McMillan en Wilhelm Peterson Berger. Ook heeft het koor muziekstukken uitgevoerd van een van de koorleden.

Ben je een geoefend zanger en op zoek naar een serieus koor, waar hard gewerkt wordt en ook een gezellige sfeer heerst? Kom ons dan versterken! We repeteren in het muzieklokaal van scholengemeenschap Notre Dame des Anges, Kasteelselaan 60 in Ubbergen. Let op: het muzieklokaal ligt niet bij het hoofdgebouw, maar vanuit Nijmegen ongeveer 100 meter ervoor. Voor verdere informatie kun je bellen naar 0646212317. www.kamerkoortonsurton.nl
22-08

Koor Surplus zoekt projectzangers
Voor ons Kerstconcert op zondagmiddag 11 december 2022 in de Groenestraatkerk te Nijmegen zoeken wij ondersteuning van projectzangers, voornamelijk van tenoren en bassen. We zingen dan prachtige stukken van Kodály, Kuhnau, Purcell, Vivaldi en Pergolesi en worden begeleid door een professioneel vocaal en instrumenteel ensemble. De repetities starten op 6 september en vinden wekelijks plaats van 13:30 -16:00 uur in Wijkcentrum Ark van Oost, Cipresstraat 154, Nijmegen. Voor meer informatie: www.koorsurplus.nl.
16-07

Salonorkest Symphonia uit Nijmegen is op zoek naar een nieuwe dirigent
Symphonia is een orkest voor amateurmusici, die voor hun plezier met muziek bezig willen zijn. Wij hebben een repertoire dat bestaat uit licht klassieke, populaire muziek, zoals melodieën uit opera’s en operettes, bekende walsen, marsen, tango’s en liederen. Een aantal keren per jaar treden we op in woon/zorgcentra in de regio.
Repetities zijn iedere maandagavond van 19:30-21:30 uur (met uitzondering van de schoolvakanties) in wijkcentrum De Schalmei, Symfoniestraat 204 in Nijmegen.
Wij zoeken een enthousiaste dirigent, die affiniteit heeft met salonmuziek en die met souplesse en humor onze repetities kan begeleiden.
Op onze website kunt u een muzikale impressie beluisteren, de Donauwellen, gemaakt tijdens de manifestatie “Podium voor de Stad”. Voor informatie kunt u contact opnemen met voorzitter Francien van Doornmalen, fvdoornmalen@gmail.com of 06-44102896.
15-6

Koor zoekt een dirigent(e) te beginnen na de zomervakantie!
Wie zijn wij?
Wij zijn zevenentwintig 50-plussers, die het gezellig vinden om wekelijks met elkaar te zingen en om op muzikaal gebied steeds bij te leren. Onze huidige repetitieavond is de maandag. Wij repeteren dan van 20.00 uur tot 22.00 uur met een half uurtje pauze in De Haar te Randwijk.
Wie zoeken wij?
Een vakkundig dirigent(e) die het koor helpt om zich verder te ontwikkelen en die in staat is om onze zang te begeleiden op b.v. piano of gitaar. Greep uit huidig repertoire: Happy Together, A night like this, Gabriella’s song, Top of the World.
Belangstellenden kunnen een e-mail sturen naar Wil van Mackelenbergh via wamvanmackelenbergh@gmail.com waarin men aangeeft op welke avond of middag men beschikbaar is. Voor vragen kun je contact opnemen via 06-33754280.
30-4

Kamerkoor Sotto Voce zoekt nieuwe leden
Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Wil je lekker zingen in een leuk en enthousiast koor? Kamerkoor Sotto Voce zoekt nieuwe leden. Vooral tenoren en bassen hebben een streepje voor, sopranen zijn ook welkom. We zingen oude en iets minder oude muziek. Op dit moment bijvoorbeeld Italiaanse madrigalen van rond 1550 maar ook Franse liederen van Hindemith gecomponeerd rond 1940. We oefenen wekelijks op dinsdagavond vanaf 19:45 uur in basisschool Meander, Celebesstraat 12 te Nijmegen. Meer weten? Kijk op www.sottovoce.nl of mail naar info@sottovoce.nl
20-2

Vocal Group Revolt zoekt leden!
In september 2021 start voor Vocal Group Revolt het derde koorseizoen! We zijn een groep jonge, enthousiaste zangers en zangeressen. We werken samen aan een variërend, vernieuwend en pakkend repertoire. We zingen vooral popmuziek, maar we maken ook uitstapjes naar musical, rock, folk etc. We repeteren elke maandagavond in Café The Shuffle (Nijmegen-Oost).
Momenteel zijn we op zoek naar nieuwe leden om bij ons koor aan te sluiten. De minimale leeftijd om aan te sluiten is 18 jaar. In september zijn er (4) open repetities en kun je gratis deelnemen. Heb je interesse? Meld je dan aan via vocalgrouprevolt@gmail.com. Ook kun je ons volgen via facebook vocalgrouprevolt , instagram vocalgrouprevolt en ons Youtubekanaal
31-07

Enthousiaste zangers (m/v) in alle stemgroepen gezocht
De leden van I Cantatori staan te popelen om weer aan de slag te gaan en het liefst doen we dat met wat meer mensen. Daarom zijn we op zoek naar zangers en zangeressen in alle stemgroepen.
Wij zijn een klein koor dat elke woensdag van 20.00 tot 21.30 uur repeteert onder leiding van Norbert Bartelsman. We richten ons vooral op 3- en 4-stemmige muziek uit de Renaissance en Barok.
We geven zo’n twee concerten per jaar en doen mee aan evenementen zoals Podium van de Stad. Een impressie van ons laatste optreden in de Stevenskerk is te vinden op onze website www.cantorij.nl onder het kopje ‘Geschiedenis’. Ervaring is welkom maar enthousiasme vinden we het belangrijkste. Benieuwd of het wat voor u is? Na de zomervakantie willen we graag weer beginnen en we nodigen u uit om te komen luisteren of, zo u wilt, mee te zingen tijdens onze repetitie in Wijkcentrum de Schakel (Archimedesstraat 9) in Nijmegen. U kunt ook mailen naar onze secretaris voor meer informatie: i.cantatori.nijmegen@gmail.com
24-06

Salonorkest Symphonia is op zoek naar strijkers en een hoornist
Salonorkest Symphonia telt 18 enthousiaste amateur-musici, die onder leiding van Miriam Westgeest mooie en gezellige muziek laten klinken uit het klassiek repertoire, zoals melodieën uit operettes, walsen, marsen, tango's en liederen. Het orkest kent de volgende instrumenten: viool, cello, piano, accordeon, fluit, klarinet, hobo, tenorsaxofoon en (gast)hoorn. Repetities: maandagavond 19:30-21:30 in wijkcentrum de Schalmei. Heb je interesse, kom tijdens de repetitie avond luisteren en/of meespelen.
Info en aanmelden via salonorkestsymphonia.nl
7-03

Kamerkoor Poco Piů zoekt uitbreiding
Kamerkoor Poco Piů heeft plaats voor drie bassen en twee tenoren. Ons koor zingt twee concerten per jaar en streeft ernaar bijzondere projecten te realiseren. We werken serieus in een goede en gezellige sfeer. Thuis studeren is noodzakelijk. Voor uitgebreide informatie zie www.pocopiu.nl
09-06

Gemengde Zangvereniging Cantemus zoekt leden
Als u het leuk vindt om in een koor te gaan zingen: bij Cantemus is nog plaats bij alle stemgroepen, maar vooral bij de tenoren en bassen. Iedere dinsdag wordt er met 40 leden gerepeteerd van 20.00 uur tot 22.00 uur in De Schakel in de Archimedesstraat in Nijmegen. In een gezellige sfeer zingen we zowel popmuziek als klassieke muziek. Nieuwkomers worden begeleid.
Voor meer informatie: www.cantemusnijmegen.nl
Secretariaat: cantemus.secr@gmail.com; Fokkelien 024-3784708 of Mieke 06-49608160
1-03