banner naam

Introductie   Agenda   Cursussen/Workshops   Vraag   Aanbod   Koren   Orkesten   Links


VACATUREBANK voor koren en orkesten

Mail uw oproep naar info{at}nijmegenmuziekstad.nl

Mannelijke zangers gezocht door NootScenario
Ensemble Saudade zoekt dirigent
Kerstprojectkoor Nijmegen zoekt zangers
Toonkunstkoor Nijmegen zoekt tenoren en bassen
A capella/close-harmonygroep Hoogwater zoekt zangers
Dirigent gezocht voor ROCKkoor Nijmegen
Het Nijmeegs Mannenkoor zoekt projectzangers voor For Ever Young project met live band
Dirigent gezocht voor gemengd koor Antonius Abtkerk Nijmegen
Kamerkoor Sotto Voce zoekt nieuwe leden
Kamerkoor Mnemosyne zoekt projectzangers (STB) voor najaarsprogramma 2023
Doolin zoekt enthousiaste zangers
Gezellligheidskoor Dukenburgs Glorie zoekt dirigent én mannelijke leden
Het Baha'i-Wereldvredeskoor 'Nightingale' zoekt tenoren en bassen
Koor zoekt met spoed dirigent(e)
Kamerkoor Ton sur Ton zoekt meer stemmen
Zing mee met kamerkoor Sequentus
Middenkoor Young at Heart zoekt met spoed dirigent(e)
Vocal Group Revolt zoekt leden!
I Cantatori: enthousiaste zangers (m/v) in alle stemgroepen gezocht
Salonorkest Symphonia is op zoek naar strijkers en meer
Kamerkoor Poco Più zoekt bassen en tenoren
Gemengde Zangvereniging Cantemus zoekt leden

Mannelijke zangers gezocht!
NootScenario is een Vocal group uit Nijmegen, bestaande uit 6 mannen en 10 vrouwen. Zingen op hoog niveau, met gevoel en een beetje theater, dat is waar NootScenario voor staat. We zingen 4- tot 8-stemmige bewerkingen van pop, rock en kleinkunst, maar uitstapjes naar klassiek of jazz gaan we zeker niet uit de weg.
We repeteren 1x per week op dinsdagavond en studeren thuis onze partijen in; de repetities gebruiken we voor de perfecte samenklank, harmonie en dynamiek. Tijdens de optredens zijn we zelfstandig, en hebben we geen zangcoach/dirigent voor de groep. Verder leuk om te weten dat wij tijdens de optredens begeleid worden door een band. Voor de band zijn we trouwens ook nog op zoek naar een gitarist.
Op 10 en 17 oktober houden wij een open repetitieavond voor mannelijke zangers, omdat we een plekje vrij hebben voor een tenor en voor een bas. Hou je van zingen en ben je nieuwsgierig naar ons? Wees dan welkom. We maken graag kennis met je. Meld je aan via: info@nootscenario.nl
Meer informatie over ons vind je op www.nootscenario.nl
27-09

Ensemble Saudade zoekt dirigent
De zeven zangers van Ensemble Saudade zingen a capella vierstemmige (volks)liedjes van over heel de wereld. Naast harmonie in samenzang streven we ernaar de muziek zo authentiek mogelijk over te brengen. Een juiste uitspraak van de taal en de bij het lied behorende emoties vinden wij erg belangrijk. Wij zoeken een "dirigent" die ons helpt bij het instuderen en de interpretatie van de muziek. Inbreng van nieuw repertoire ligt zowel bij de zangers als de dirigent. Ervaring met koordirectie is niet per se noodzakelijk, affiniteit met wereldmuziek en een grote mate van muzikaliteit wel. Om de week wordt er gerepeteerd met dirigent, de andere avonden zingen wij zelfstandig. Repetities zijn op de maandagavond van 20:00 - 22:00 uur in het centrum van Nijmegen.
Als je belangstelling hebt, luister dan naar Kolo op https://m.soundcloud.com/user-404364806/kolo2. Voor meer informatie mail je naar allartsparenburg@gmail.com.
14-09

Kerstprojectkoor Nijmegen zoekt zangers
Veel zangers worden enthousiast van meerstemmige kerstmuziek. Reden voor de oprichting van het Kerstprojectkoor Nijmegen waarmee met zo’n 50 ervaren zangers in de week voor kerst drie uitvoeringen worden gegeven onder leiding van Guido van Houdt. We zijn nog op zoek naar koorleden!
Op het gevarieerde programma staan naast klassieke (kerst)nummers ook Christmas Carols en pop kerstnummers. Zo staan ‘Benedictus’ (Finkers), ‘Kyrie’ van Puccini en ‘Gloria in excelsis Deo’ (Vivaldi) op de lijst, maar ook juweeltjes als ‘Infant Holy’ (Rutter) en ‘We all stand together’ (Paul McCartney). En uiteraard ontbreekt ‘Transeamus’ (Cuypers) niet!
De uitvoeringen zijn op zaterdagmiddag 16 december, donderdagavond 21 en zaterdagavond 23 december. Er zijn vijf repetities op de woensdagavonden 11 en 25 oktober, 8 en 22 november en 6 december. De generale repetitie is op zaterdag 16 december voorafgaand aan het eerste optreden.
De repetities en optredens zijn in de kapel ‘Onder de Bogen’ op het Park Dekkerswald. Er is in het projectkoor nog een aantal plaatsen vrij. Natuurlijk bij de mannen, maar ook nog enkele bij de sopranen. Mocht je enthousiast zijn en mee willen doen én bereid zijn zelfstandig je partij in te studeren (met behulp van mp3-tjes), stuur dan zo spoedig mogelijk een e-mail met je naam en stemgroep naar kerstprojectkoornijmegen@kpnmail.nl. Je definitieve deelname is afhankelijk van het aantal aanmeldingen per stemgroep.
14-09

Toonkunstkoor Nijmegen zoekt tenoren en bassen
Toonkunstkoor Nijmegen heeft kwaliteit, is verrassend en biedt uitdaging. Elk jaar wordt een groot klassiek koorwerk uitgevoerd in De Vereeniging met professionele solisten en musici, dit jaar op 15 december de Messiah van Händel. Op 21 april 2024 staat een programma van klassieke en hedendaagse componisten gepland. Het aantal koorleden groeit gestaag, maar niet in alle stemgroepen even hard. Bassen maar ook tenoren zijn erg welkom om de koorklank nog mooier te maken. We oefenen op maandagavond van 19.30-22.00 in de Ark van Oost, Cipresstraat 154, Nijmegen.
Aanmelden kan bij ledenadministratie@toonkunstkoornijmegen.nl of op nummer 06-22879578. We zorgen dan dat de oefenpartituren aanwezig zijn.
08-09

HoogWater zoekt zangers
Wat ga jij doen dit seizoen? Lekker zingen? Dan is HoogWater misschien iets voor jou!
Hoogwater is een a-capella/close-harmonygroep uit Nijmegen die een herstart aan het maken is! Ons repertoire bestaat uit pop en lichte muziek, van vrolijk tot swingend… tot rustig en meer serieus. Wij streven naar een aantal van 10 vrouwen/mannen. Enige ervaring is gewenst!
We zoeken: 2 bassen, 2 tenoren en 2 sopranen. Ook is er een vacature voor een dirigent/muzikaal leider.
Onze repetitieavond is op maandagavond vlakbij het NS-station. Mocht je interesse hebben of iemand weten die geïnteresseerd is: we hebben op 2 oktober een avond gepland om belangstellenden te ontmoeten! Wil je komen en/of meer informatie, neem dan contact op met: Heleen 06-15559194 of Monique 06-36041531.
Klik hier om een indruk te krijgen. Laat je horen!
04-09

Dirigent gezocht voor ROCKkoor Nijmegen
We repeteren op dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in De Klif in Nijmegen. We hebben vijf keer per jaar een bandrepetitie en twee keer per jaar een bandrepetitie met publiek. Daarnaast doen onze koren twee keer per jaar een onbetaald optreden en verder kunnen er nog betaalde optredens bij komen. Drie keer per jaar is er een proeflesperiode voor nieuwe leden. We zingen de ROCKhits van alle tijden. De bladmuziek en de oefen-MP3’s zijn voor zowel onze leden en dirigenten via onze ledenwebsite beschikbaar.
Ons basistarief voor dirigenten die ook pianospelen is €165,00 per repetitie. Dit is exclusief btw en inclusief reiskosten. Daarnaast hanteren we ook een bonus voor dirigenten die leidinggeven aan koren met een groot aantal leden. We werken met 20 dirigenten, dus bij Prestige Vocal Groups heb je als dirigent ineens ook collega’s. We zien elkaar vier keer per jaar en helpen elkaar onder andere in de actieve WhatsAppgroepen. Meer info op Vacatures Popkoor Prestige
26-08

Nijmeegs Mannenkoor zoekt projectzangers voor For Ever Young project met live band
Er is een bijzonder projectkoor dat deze maand van start gaat in Nijmegen! Het Nijmeegs Mannenkoor zoekt naar deelnemers voor hun For Ever Young project. Houd je van zingen? Zou je graag in een koor willen zingen? Of misschien wil je ervaren waarom zingen zo gezond is voor je lichaam?
Het projectkoor zal een gevarieerd programma zingen: Top 40 hits van The Beatles, Elvis Presley, ABBA, Queen, Ed Sheeran en John Denver, maar ook populair klassiek en Afrikaanse stukken.
Het project is geschikt voor iedereen: van starter tot gevorderd. Noten kunnen lezen of ervaring hebben met zingen mag, maar is geen vereiste. Iedereen die deelneemt krijgt hulp van een buddy (een ander koorlid) bij het instuderen van de nummers en wegwijs maken binnen het koor.
Deelname is gratis. De afsluiting is een groot concert met live band eind oktober 2023. Aanmelden kan tot 28 augustus via info.mannenkoor@gmail.com (graag naam, adres en telefoonnummer) of via 06 - 18 50 58 45 (via George Peters).
Het Nijmeegs Mannenkoor (KZNM) bestaat al sinds 1859 en repeteert op maandagavond onder leiding van professioneel dirigent Dion Ritten.
www.nijmeegsmannenkoor.nl
26-08

Dirigent gezocht voor gemengd koor Antonius Abtkerk Nijmegen
Voor de viering op de eerste en tweede zondag van elke maand plus minimaal twee repetities op woensdagavond (voorafgaand aan de viering). In totaal 10 uur betaald volgens officiële tarieven van het bisdom. Reiskosten worden vergoed. Het gemengd koor bestaat uit 11 personen. De koorleden houden erg van zingen, maar ook van gezelligheid. Contactadres: organist Gerard Donkers, 024-3226339 of gdonkers@telfort.nl
06-08

Kamerkoor Sotto Voce zoekt nieuwe leden
Sotto Voce is een gemengd kamerkoor dat bestaat uit muziekliefhebbers: wij genieten ervan om het beste uit onszelf en uit ons koor te halen. Grotere koorprojecten wisselen we graag af met een wat bescheidener programma. Kwaliteit staat voorop en we kiezen graag voor repertoire waarmee we ons publiek kunnen boeien en verrassen en onszelf kunnen blijven ontwikkelen. Daarnaast vinden we met plezier zingen in een goede onderlinge sfeer belangrijk. We repeteren wekelijks op dinsdagavond onder leiding van Kirstin Gramlich in basisschool de Meander, Celebesstraat 12 in Nijmegen. Enkele keren per jaar organiseren we repetitiedagen en/of workshops.
Momenteel hebben we ongeveer 20 leden en en er is nog ruimte in alle stemgroepen. Je mag eerst een aantal keren vrijblijvend komen repeteren. Voor meer informatie en aanmelden zie www.sottovoce.nl. Je bent van harte welkom!
08-06

Kamerkoor Mnemosyne zoekt projectzangers (STB) voor najaarsprogramma 2023
Voor onze najaarsconcerten in november 2023 hebben we een prachtig a cappella programma samengesteld, met o.a. Messe pour double choeur van F. Martin. Voor dit project zijn we nog op zoek naar een aantal ervaren zangers (STB) die ons een half jaar (mei-november) willen komen versterken.
Repetities: wekelijks op woensdagavond van 19.45-22.00 uur in de Prins Clausschool, Weezenhof 4002 te Nijmegen, plus een repetitiedag op zaterdag 6 oktober van 10.00-17.00 uur in Rindern (vlak over de grens in Duitsland)
Concerten: zaterdag 4 november (locatie ntb) en zondag 5 november 2023 in de Antonius van Paduakerk in Nijmegen.
Kosten: 150 euro (inclusief gebruik bladmuziek)
Voor meer informatie en aanmelden zie: www.kamerkoormnemosyne.nl
21-05

Gezelligheidskoor Dukenburgs Glorie is op zoek naar een muzikaal leider of dirigent (m/v). Daarnaast is het koor ook op zoek naar mannelijke leden
Het koor bestaat uit circa 50 leden (circa 35 vrouwen en circa 15 mannen) en zingt Nederlandstalige liedjes uit het verleden en heden. De repetitie is op woensdagavond van 19:30 tot 21:30 uur in het Wijkcentrum Meijhorst in Nijmegen. Het gezelschap treedt per jaar zo’n tien maal op voor instellingen en verenigingen. Dukenburgs GlorieNa 10 jaar heeft de dirigent het koor verlaten en daarom wordt een muzikaal leider of dirigent(e) gezocht. Ook zoekt het koor aanvulling van mannelijke zangers. Interesse? Neem dan contact op met Rob van Eenennaam, 06-53631002 of mail: dukenburgsglorie@gmail.com.
Voor meer info: www.koordukenburgsglorie.nl
21-04

Doolin zoekt enthousiaste zangers
Doolin is een 20 tot 25 leden tellend koor dat vierstemmige Ierse en Schotse traditionals zingt. Het koor wordt muzikaal ondersteund door een gitaar en whistle. Het gezelschap is op zoek naar versterking, met name alten en tenoren. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met wiesverschooten@hotmail.com.
We zijn geen professioneel koor maar een groep vrouwen en mannen van diverse pluimage, die van zingen en van gezelligheid houdt. En natuurlijk van Ierse en Schotse klanken. We zingen vooral minder bekende traditionals. Doolin repeteert iedere donderdag vanaf 20:00 uur in Wijkcentrum het Oude Weeshuis in Nijmegen. Verder treden we gemiddeld een keer of vijf per jaar op. Bijvoorbeeld bij ‘Nijmegen Klinkt’, op een plantjesmarkt in Nijmegen en op de kerstmarkt bij Schloss Moyland. Meer info op Doolin
28-02

Baha'i-Wereldvredeskoor 'Nightingale' zoekt tenoren en bassen
Het koor Baha'i-Wereldvredeskoor 'Nightingale' is een nieuw koor dat in september 2022 is opgericht. Het doel van dit koor is om door onze muziek en mooie teksten bij te dragen aan vrede in de wereld. En natuurlijk: om fijn te kunnen zingen in een leuk en gezellig koor. Wij zingen elke 1e zaterdag van de maand op een mooie locatie in Lent bij Nijmegen van 13:00 tot 16:00 uur. We hebben inmiddels al meer dan 20, zeer enthousiaste en gemotiveerde leden! We zouden nog graag willen uitbreiden met nieuwe tenoren en bassen! Als je belangstelling hebt, mail dan naar Miekehydra@gmail.com. We zien jouw mail met enthousiasme tegemoet!
30-01

Koor zoekt met spoed dirigent(e)
Wij zijn een gemengd koor (SATB) met 29 enthousiaste en gemotiveerde leden in de leeftijd van 50+, die het fijn vinden om, met toewijding en plezier, samen te zingen op de maandagavond van 20:00 tot 22:00 uur in “De Rank” in Zetten.
Ons repertoire is veelzijdig van licht klassiek tot eigentijdse muziek en het koor staat open voor nieuwe inbreng van de dirigent!
Wij zijn naarstig op zoek naar een vakkundig dirigent(e) die de koorleden inspireert en het koor helpt om zich verder te ontwikkelen én in staat is onze zang te begeleiden op de piano! Wie o wie helpt ons om onze wekelijkse repetities weer te hervatten? Belangstellenden kunnen een e-mail sturen naar Veronica Warnaar (secretaris) via kcowarnaar@planet.nl, of contact opnemen via 06-209 70 774.
17-01

Kamerkoor Ton sur Ton zoekt meer stemmen
Ton sur Ton is een kamerkoor met een breed klassiek repertoire. We zingen muziek van de Renaissance tot heden. Soms worden zelfs composities uitgevoerd van één van onze koorleden. Wil je de sfeer proeven in een serieus en gezellig koor? Kom dan eens kennismaken en meld je aan bij Ludger Buijs (secretaris), 024 3449778, l.buijs@fm.ru.nl. We zoeken tenoren, alten en sopranen. O.l.v. Hilde Gams repeteren we op woensdagavond in Ubbergen. Kijk voor meer info op onze website www.kamerkoortonsurton.nl
10-01

Zing mee met kamerkoor Sequentus
Ben je op zoek naar een leuk jong koor in Nijmegen (leeftijden 30-50 jaar)? Een klassiek kamerkoor om naar te luisteren of om in mee te zingen? Het Nijmeegse kamerkoor Sequentus zingt de hele klassieke muzikale wereld door en geeft twee keer per jaar een concert.
Zing je mee?
Sequentus heeft met twintig zangers al een mooie mix van bassen, tenoren, alten en sopranen, maar het kamerkoor vindt het leuk om nog verder te groeien. Dus heb je al wat zangervaring en heb je zin om in een koor te zingen waarbij je al snel resultaat hoort? Neem dan contact op met Sequentus via sequentus.nl en kom een donderdagavond meezingen om te kijken of het bij je past.
Sequentus in een notendop
Sequentus is een fijn jong koor (leeftijden 30-50 jaar) met uitdagend klassiek repertoire. Het koor repeteert elke donderdagavond onder leiding van dirigent Peter-Paul van Beekum. Iedereen bereidt zich goed voor, dus er is meteen muziek. De repetitielocatie wisselt tussen basisschool de Geldershof in Lent en de Molenstraatkerk in Nijmegen met prachtige akoestiek. Na de repetities borrelt het koor - voor wie wil - na bij Eten&Drinken of ergens in het centrum.
30-11

Middenkoor Young at Heart zoekt met spoed dirigent(e)
Ons koor is in 1966 opgericht als jongerenkoor van de RK Parochie in Lent en uitgegroeid tot het huidige 4-stemmige middenkoor. Ons repertoire is veelzijdig en bestaat uit moderne kerkmuziek, popliederen en bekende melodieën voorzien van een nieuwe Nederlandse tekst. Wij verzorgen ongeveer eenmaal per maand een viering in de kerk en doen daarnaast ook andere optredens. Uiteraard is er ook ruimte voor gezelligheid.
Onze repetities zijn op woensdagavond van 20:00 tot 21:45 uur in de Open Hof in Lent.
Wij zoeken een enthousiaste dirigent(e) die:
• ervaring heeft met het dirigeren van een (meerstemmig) koor; • ons weet te inspireren en motiveren; • met ons mee wil denken over de ontwikkeling van het koor.
Wij bieden:
• 30 enthousiaste koorleden; • vaste zeer ervaren pianist tijdens de repetities en optredens; • beloning in overleg.
Sollicitaties voorzien van CV kunt u mailen naar youngatheartlent@gmail.com. Een proefdirectie maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Saskia Hendriks, 06-13817804 of Anja Kusters, 06-21932048.
01-10

Vocal Group Revolt zoekt leden!
In september 2021 start voor Vocal Group Revolt het derde koorseizoen! We zijn een groep jonge, enthousiaste zangers en zangeressen. We werken samen aan een variërend, vernieuwend en pakkend repertoire. We zingen vooral popmuziek, maar we maken ook uitstapjes naar musical, rock, folk etc. We repeteren elke maandagavond in Café The Shuffle (Nijmegen-Oost).
Momenteel zijn we op zoek naar nieuwe leden om bij ons koor aan te sluiten. De minimale leeftijd om aan te sluiten is 18 jaar. In september zijn er (4) open repetities en kun je gratis deelnemen. Heb je interesse? Meld je dan aan via vocalgrouprevolt@gmail.com. Ook kun je ons volgen via facebook vocalgrouprevolt , instagram vocalgrouprevolt en ons Youtubekanaal
31-07

Enthousiaste zangers (m/v) in alle stemgroepen gezocht
De leden van I Cantatori staan te popelen om weer aan de slag te gaan en het liefst doen we dat met wat meer mensen. Daarom zijn we op zoek naar zangers en zangeressen in alle stemgroepen.
Wij zijn een klein koor dat elke woensdag van 20.00 tot 21.30 uur repeteert onder leiding van Norbert Bartelsman. We richten ons vooral op 3- en 4-stemmige muziek uit de Renaissance en Barok.
We geven zo’n twee concerten per jaar en doen mee aan evenementen zoals Podium van de Stad. Een impressie van ons laatste optreden in de Stevenskerk is te vinden op onze website www.cantorij.nl onder het kopje ‘Geschiedenis’. Ervaring is welkom maar enthousiasme vinden we het belangrijkste. Benieuwd of het wat voor u is? Na de zomervakantie willen we graag weer beginnen en we nodigen u uit om te komen luisteren of, zo u wilt, mee te zingen tijdens onze repetitie in Wijkcentrum de Schakel (Archimedesstraat 9) in Nijmegen. U kunt ook mailen naar onze secretaris voor meer informatie: i.cantatori.nijmegen@gmail.com
24-06

Salonorkest Symphonia is op zoek naar strijkers en meer
Salonorkest Symphonia telt 18 enthousiaste amateur-musici, die onder leiding van Jelle Hoksbergen mooie en gezellige muziek laten klinken uit het klassiek repertoire, zoals melodieën uit operettes, walsen, marsen, tango's en liederen. Het orkest kent de volgende instrumenten: viool, cello, piano, accordeon, fluit, klarinet, hobo, tenorsaxofoon en (gast)hoorn. Momenteel zoeken we met name violisten, contrabassist, hoornist, (tenor)saxofonist, dwarsfluitist en hoboïst. Repetities: maandagavond 19:30-21:30 in wijkcentrum de Schalmei. Heb je interesse, kom tijdens de repetitie avond luisteren en/of meespelen.
Info en aanmelden via salonorkestsymphonia.nl
7-03

Kamerkoor Poco Più zoekt uitbreiding
Kamerkoor Poco Più heeft plaats voor drie bassen en twee tenoren. Ons koor zingt twee concerten per jaar en streeft ernaar bijzondere projecten te realiseren. We werken serieus in een goede en gezellige sfeer. Thuis studeren is noodzakelijk. Voor uitgebreide informatie zie www.pocopiu.nl
09-06

Gemengde Zangvereniging Cantemus zoekt leden
Als u het leuk vindt om in een koor te gaan zingen: bij Cantemus is nog plaats bij alle stemgroepen, maar vooral bij de tenoren en bassen. Iedere dinsdag wordt er met 40 leden gerepeteerd van 20.00 uur tot 22.00 uur in De Schakel in de Archimedesstraat in Nijmegen. In een gezellige sfeer zingen we zowel popmuziek als klassieke muziek. Nieuwkomers worden begeleid.
Voor meer informatie: www.cantemusnijmegen.nl
Secretariaat: cantemus.secr@gmail.com; Fokkelien 024-3784708 of Mieke 06-49608160
1-03