banner naam

Introductie   Agenda   Cursussen/Scratch   Vraag   Aanbod   Koren   Orkesten   Links


VACATUREBANK voor koren en orkesten

Mail je vraag naar info{at}nijmegenmuziekstad.nl
De oproepen blijven in principe een half jaar beschikbaar op de site. Mocht je oproep vóór die tijd succesvol zijn, dan wordt een melding daarvan zeer op prijs gesteld!

Vocal Group Revolt uit Nijmegen zoekt dirigent voor de maandagavond
Gezellig en ambitieus nieuw kamerkoor zoekt leden
Meld je aan voor Erwin’s Gospel
Kamerkoor Consonare zoekt bassen
Kamerkoor Ton sur Ton zoekt nieuwe leden in alle stemgroepen
Nijmeegs gemengd koor Voix-lá zoekt mannen!
Koor Ima Adama (hebreeuws voor Moeder Aarde) zoekt dirigent
Kamerkoor Mnemosyne zoekt een tenor en lage bas
Ensemble Saudade zoekt dirigent
Toonkunstkoor Nijmegen zoekt tenoren en bassen
Dirigent gezocht voor ROCKkoor Nijmegen
Zing mee met kamerkoor Sequentus

Vocal Group Revolt uit Nijmegen zoekt dirigent voor de maandagavond
Wij zijn per september dringend op zoek naar een nieuwe dirigent. Ben jij inspirerend, enthousiast en heb je (enige) ervaring als dirigent? Dan zoeken wij jou!
Vocal Group Revolt is een van de nieuwste zanggroepen in Nijmegen. We zijn een enthousiaste, jonge groep van ongeveer 25 leden met een vernieuwend, variërend repertoire. We zingen voornamelijk popmuziek, maar maken ook uitstapjes naar musical, rock en vele andere genres. We zingen als groep meerstemmige nummers en hebben ook ruimte voor stukken met solisten, met kleinere groepjes of met leadzangers en backing vocals.
De repetities zijn elke maandagavond van 19:40 tot 21:40 uur bij wijkcentrum de Bienzantijn, Waterstraat 146, 6541 TN Nijmegen. Wil je vast meer zien en horen van ons? Kijk dan op ons Youtube kanaal Vocal Group Revolt: https://www.youtube.com/channel/UC5fNCWspoWsFftF5evZNarA (Onze website volgt spoedig!)
We zijn op zoek naar iemand met aantoonbare ervaring als dirigent, eventuele pianobegeleiding tijdens de repetities is een pre. Heb je interesse, stuur dan een mailtje naar vocalgrouprevolt@gmail.com. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact opnemen om kennis te maken en een proefrepetitie in te plannen.
05-06

Gezellig en ambitieus nieuw kamerkoor zoekt leden
Klankkleur is een gezellig klein kamerkoor onder leiding van de enthousiaste dirigente Kirstin Gramlich. Voor het komende concert werkt Klankkleur aan een mooi programma met twintigste-eeuwse muziek uit Amerika en Engeland (o.a. Copland, Barber, Beach).
De leden studeren thuis hun partijen in (er wordt gezorgd voor oefenbestanden), zodat er op de repetitieavonden echt muziek gemaakt kan worden.
De repetities zijn op dinsdagavond in de Indische buurt in Nijmegen. Het koor zoekt nieuwe zangers en zangeressen, en dan m.n. uitbreiding bij de sopranen, tenoren en bassen. We willen groeien naar maximaal 20 leden. Spreekt bovenstaande je aan en wil je hier meer van weten, stuur dan snel een berichtje naar angelique.de.graaf@hetnet.nl
19-05

Meld je aan voor een nieuw koor: Erwin’s Gospel
Erwin’s Gospel gaat beginnen met een nieuw koor, met een cross-over van gospel naar pop, soul en r&b. Na mijn verhuizing uit Amsterdam wil ik nu in Nijmegen mijn passie uitvoeren.
Samen zingen met mooie harmonieën en klanken, eventuele solo’s en met aandacht voor presentatie. Natuurlijk werken we ook aan de belangrijke basis zangtechniek.
Ademhaling, houding, mondstand, spieren, kortom, algehele bewustwording van je lijf! Het komt allemaal aan bod.
Het instuderen van de songs gaat eenvoudig omdat je de partijen als mp3 los plus een compleet ingezongen versie krijgt. Zo is het makkelijker om jouw eigen zanglijn onder de knie te krijgen. De partijen staan ook in een online omgeving, waar je een wachtwoord voor krijgt.
Na een aantal koren in de Randstad gecoacht te hebben zou het tof zijn om ook hier die vrolijkheid van een koor en het enthousiasme van eventueel publiek te ervaren.
Meld je snel aan. Er kunnen maximaal 25 deelnemers meedoen. Jong en oud - met een beetje ervaring is meegenomen, maar ik loods je er sowieso doorheen! Neem gerust contact op voor meer info via erwinvocals.com
12-03

Kamerkoor Consonare zoekt bassen
Koorervaring en redelijk goede kennis van het notenschrift zijn een must. Zangers wordt gevraagd thuis te studeren en zo goed mogelijk voorbereid naar de repetities te komen. Repetities zijn op donderdagavond van 19:45-22:00 uur, pastoor Rabouplein 1, Heilig Landstichting. Wilt u graag komen kijken/luisteren stuur dan een mail naar kamerkoorconsonare@gmail.com
Kamerkoor Consonare
27-02

Kamerkoor Ton sur Ton zoekt nieuwe leden in alle stemgroepen:
Tenoren, alten, sopranen (2e) en bariton.
We zingen o.l.v. Hilde Gams klassiek repertoire uit alle stijlperiodes. Repetities zijn op woensdagavond in de Kleine Dame, Kasteelselaan 60 te Ubbergen. Interesse? Kom kennismaken op de open repetitie zaterdag 23 maart, van 10 tot 11 uur! Meld je aan via www.kamerkoortonsurton.nl
19-02

Man, kom toch zingen!
Het enthousiaste Nijmeegs gemengd koor Voix-lá bestaat al bijna 40 jaar en zingt een gevarieerd repertoire, van klassiek naar moderner en jazzy. Helaas zijn de mannen sinds kort erg in de minderheid, vandaar deze oproep aan bassen en tenoren om bij dit koor van zich te laten horen! Repetities zijn op woensdagavond van 20:15 - 21:45 uur in het Oud Burger Gasthuis, prof Cornelissenstraat 2. In februari 2024 zullen er een paar inloopavonden zijn. Wil je een keer sfeer komen proeven of heb je vragen? Mail s.v.p. naar voixlanijmegen@gmail.com, of bel José Velzeboer (sopraan): 06-30165819.
01-02

Koor Ima Adama (hebreeuws voor Moeder Aarde) zoekt dirigent
Ima Adama bestaat uit plm. 25 leden en heeft als repertoire voornamelijk Joodse liederen in het Hebreeuws, Ladino, Jiddisch, Sefardisch en Synagogale muziek. Daarnaast staan we ook open voor andere wereldmuziek.
We bestaan inmiddels 10 jaar en repeteren op dit moment iedere donderdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in wijkcentrum het Daalsehof in Nijmegen-Oost.
Belangstelling? Stuur een e-mail naar nkeizer@xs4all.nl. Luisteren? klik hier
01-02

Kamerkoor Mnemosyne zoekt een tenor en lage bas
Kamerkoor Mnemosyne is een ambitieus amateurkoor uit Nijmegen onder leiding van dirigent Wolfgang Lange. Het koor heeft een breed repertoire aan koormuziek uit de hele geschiedenis, met speciale aandacht voor moderne en hedendaagse composities. Mnemosyne bestaat uit ongeveer 30 gevorderde zangers uit Nijmegen en de verre omtrek.
We zijn op zoek naar een tenor en een lage bas die ons koor wil versterken. Interesse? Kijk dan op: kamerkoormnemosyne.nl/lid-worden
22-12

Ensemble Saudade zoekt dirigent
De zeven zangers van Ensemble Saudade zingen a capella vierstemmige (volks)liedjes van over heel de wereld. Naast harmonie in samenzang streven we ernaar de muziek zo authentiek mogelijk over te brengen. Een juiste uitspraak van de taal en de bij het lied behorende emoties vinden wij erg belangrijk. Wij zoeken een "dirigent" die ons helpt bij het instuderen en de interpretatie van de muziek. Inbreng van nieuw repertoire ligt zowel bij de zangers als de dirigent. Ervaring met koordirectie is niet per se noodzakelijk, affiniteit met wereldmuziek en een grote mate van muzikaliteit wel. Om de week wordt er gerepeteerd met dirigent, de andere avonden zingen wij zelfstandig. Repetities zijn op de maandagavond van 20:00 - 22:00 uur in het centrum van Nijmegen.
Als je belangstelling hebt, luister dan naar Kolo op https://m.soundcloud.com/user-404364806/kolo2. Voor meer informatie mail je naar allartsparenburg@gmail.com.
14-09

Toonkunstkoor Nijmegen zoekt tenoren en bassen
Toonkunstkoor Nijmegen heeft kwaliteit, is verrassend en biedt uitdaging. Elk jaar wordt een groot klassiek koorwerk uitgevoerd in De Vereeniging met professionele solisten en musici, dit jaar op 15 december de Messiah van H ndel. Op 21 april 2024 staat een programma van klassieke en hedendaagse componisten gepland. Het aantal koorleden groeit gestaag, maar niet in alle stemgroepen even hard. Bassen maar ook tenoren zijn erg welkom om de koorklank nog mooier te maken. We oefenen op maandagavond van 19.30-22.00 in de Ark van Oost, Cipresstraat 154, Nijmegen.
Aanmelden kan bij ledenadministratie@toonkunstkoornijmegen.nl of op nummer 06-22879578. We zorgen dan dat de oefenpartituren aanwezig zijn.
08-09

Dirigent gezocht voor ROCKkoor Nijmegen
We repeteren op dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in De Klif in Nijmegen. We hebben vijf keer per jaar een bandrepetitie en twee keer per jaar een bandrepetitie met publiek. Daarnaast doen onze koren twee keer per jaar een onbetaald optreden en verder kunnen er nog betaalde optredens bij komen. Drie keer per jaar is er een proeflesperiode voor nieuwe leden. We zingen de ROCKhits van alle tijden. De bladmuziek en de oefen-MP3 s zijn voor zowel onze leden en dirigenten via onze ledenwebsite beschikbaar.
Ons basistarief voor dirigenten die ook pianospelen is 165,00 per repetitie. Dit is exclusief btw en inclusief reiskosten. Daarnaast hanteren we ook een bonus voor dirigenten die leidinggeven aan koren met een groot aantal leden. We werken met 20 dirigenten, dus bij Prestige Vocal Groups heb je als dirigent ineens ook collega s. We zien elkaar vier keer per jaar en helpen elkaar onder andere in de actieve WhatsAppgroepen. Meer info op Vacatures Popkoor Prestige
26-08

Zing mee met kamerkoor Sequentus
Ben je op zoek naar een leuk jong koor in Nijmegen (leeftijden 30-50 jaar)? Een klassiek kamerkoor om naar te luisteren of om in mee te zingen? Het Nijmeegse kamerkoor Sequentus zingt de hele klassieke muzikale wereld door en geeft twee keer per jaar een concert.
Zing je mee?
Sequentus heeft met twintig zangers al een mooie mix van bassen, tenoren, alten en sopranen, maar het kamerkoor vindt het leuk om nog verder te groeien. Dus heb je al wat zangervaring en heb je zin om in een koor te zingen waarbij je al snel resultaat hoort? Neem dan contact op met Sequentus via sequentus.nl en kom een donderdagavond meezingen om te kijken of het bij je past.
Sequentus in een notendop
Sequentus is een fijn jong koor (leeftijden 30-50 jaar) met uitdagend klassiek repertoire. Het koor repeteert elke donderdagavond onder leiding van dirigent Peter-Paul van Beekum. Iedereen bereidt zich goed voor, dus er is meteen muziek. De repetitielocatie wisselt tussen basisschool de Geldershof in Lent en de Molenstraatkerk in Nijmegen met prachtige akoestiek. Na de repetities borrelt het koor - voor wie wil - na bij Eten&Drinken of ergens in het centrum.
30-11