banner naam

Introductie   Agenda   Cursussen/Workshops   Vraag   Aanbod   Koren   Orkesten   Links Scratch Muziekdag


VACATUREBANK voor koren en orkesten

Mail uw oproep naar info{at}nijmegenmuziekstad.nl

A capellagroep HoogWater zoekt een nieuwe dirigent!
International choir in Nijmegen is looking for members
I Cantatori gaat weer beginnen!
Vocal Group Revolt zoekt leden!
Salonorkest Symphonia is op zoek naar strijkers en een hoornist
De Stevenscantorij Nijmegen zoekt zangers m/v
Het AMDG-koor Petrus Canisiusparochie zoekt versterking, met name tenoren en bassen
Een nieuw koor in Nijmegen Noord zoekt zangers en zangeressen
Drummer/percussionist gezocht door Vocal Group NootScenario
Kamerkoor Poco Più zoekt bassen en tenoren
Wereldmuziekkoor Nijmegen zoekt enkele tenoren en sopranen
Gemengde Zangvereniging Cantemus zoekt leden
Jazzkoortje zoekt diverse leden
Kerkkoor BASTA zoekt organist/pianist
Het Kelderkoor zoekt een tenor
Gregoriaanse schola Voces Caelestes zoekt nieuwe zangeressen
Het Nijmeegs Kamerkoor zoekt bassen
Nieuw opgericht koor Vocal Joy zoekt versterking
Noviomagum Wind Orchestra zoekt muzikanten
Koor Voice uit Hernen zoekt een dirigent
La Lumière uit Wijchen zoekt tenoren
Olam Haba zoekt zangers en zangeressen

A capellagroep HoogWater zoekt een nieuwe dirigent!
HoogWater is een Nijmeegse a-capella groep. We zijn met 3 mannen en 6 vrouwen en zingen een veelzijdig repertoire van lichte muziek. Van vrolijk en swingen tot rustig en wat meer serieus. We zingen zowel Nederlands- als Engelstalig. HoogWater treedt regelmatig op in de regio in Nijmegen en daarbuiten. We repeteren op maandagavond.
Ben je enthousiast, nieuwsgierig of heb je interesse? Neem dan contact met ons op!
Facebook: hoogwateracapella; e-mail: hoogwaternijmegen@gmail.com
10-11

International choir in Nijmegen is looking for members
We are about 15 experienced singers with 8 different nationalities. We sing acapella and each of our projects has a different style. This winter we're doing a project with traditional christmas carols but later we might do musical, gospel, classical, or pop! You decide if you want to participate on a per-project basis.
We are looking for a couple of new members, mostly male voices and sopranos.
We rehearse on Thursday evenings near the Goffert park every other week. If you want to come take a look please email Elisabeth Elbers at elisabethelbers@gmail.com, or app me on 0621977135.
11-09

I Cantatori gaat weer beginnen!
I Cantatori repeteert v.a. woensdag 2 september weer wekelijks coronaproof in Wijkcentrum De Schakel (Grootstal), van 20:00 tot 21:30 uur.
Onze groep bestaat uit 8 enthousiaste zangers en zangeressen. We zingen vooral stukken uit de Renaissance en de Barok maar staan ook open voor ander repertoire.
We willen heel graag blijven zingen en daarom zijn we hard op zoek naar nieuwe mensen in elke stemgroep.
Ben je op zoek naar een koor en lijkt ons repertoire je wat: kom dan eens langs op woensdag in De Schakel of neem contact op met Bianca van Raaij. (biancavanraaij@upcmail.nl)
01-09

Vocal Group Revolt zoekt leden!
In september maakt Vocal Group Revolt een doorstart voor het tweede koorseizoen! We zijn een groep jonge, enthousiaste zangers en zangeressen. We werken samen aan een variërend, vernieuwend en pakkend repertoire. We zingen vooral popmuziek, maar we maken ook uitstapjes naar musical, rock, folk etc. We repeteren elke maandagavond in Café The Shuffle (Nijmegen-Oost).
Momenteel zijn wij vooral op zoek naar mannen om onze groep te versterken, maar vrouwen zijn ook van harte welkom! De minimale leeftijd om aan te sluiten is 18 jaar. Op maandag 7 september en 14 september zijn er open repetities en kun je gratis deelnemen. Heb je interesse? Meld je dan aan via vocalgrouprevolt@gmail.com.
Ook kun je ons volgen via facebook vocalgrouprevolt en instagram vocalgrouprevolt
24-08

Salonorkest Symphonia is op zoek naar strijkers en een hoornist
Salonorkest Symphonia telt 18 enthousiaste amateur-musici, die onder leiding van Miriam Westgeest mooie en gezellige muziek laten klinken uit het klassiek repertoire, zoals melodieën uit operettes, walsen, marsen, tango's en liederen. Het orkest kent de volgende instrumenten: viool, cello, piano, accordeon, fluit, klarinet, hobo, tenorsaxofoon en (gast)hoorn. Repetities: maandagavond 19:30-21:30 in wijkcentrum de Schalmei. Heb je interesse, kom tijdens de repetitie avond luisteren en/of meespelen.
Info en aanmelden via www.salonorkestsymphonia.nl
7-03

De Stevenscantorij Nijmegen zoekt zangers m/v
In de Stevenskerk is de Stevenscantorij actief die met een rijkgeschakeerd repertoire de kerkelijke vieringen in de Stevenskerk opluistert. Daarnaast zijn er voor dit jaar 3 Cantatediensten en een meezing ChristmasCarol-avond in december gepland. In het voorjaar van 2021 staat een meezing Matthäus op de agenda.
Momenteel zijn er 12 leden en wij willen dit aantal graag uitbreiden. Wij zijn vooral op zoek naar alten en bassen maar ook bij sopranen en tenoren is uitbreiding welkom. De repetitie is wekelijks op dinsdagavond van 20.00-22.00 uur in één van de ruimten van de Stevenskerk.
Zoekt u muzikale uitdaging in een inspirerende omgeving? Kom dan eens kijken tijdens een repetitie en/of een viering. De vieringen zijn elke zondag om 10.00 uur.
In Wolfgang Lange hebben wij een enthousiaste en kundige dirigent die u graag informeert: wklange@hotmail.com of 06 40143163.
21-02

Het AMDG-koor, Molenstraatkerk Nijmegen, zoekt vooral versterking van tenoren en bassen
Het koor van de Petrus Canisiuskerk zingt elke even week om 10:30 uur de viering. We nodigen je uit eens vrijblijvend naar onze repetitie te komen op woensdagavond, 20:15 uur, in de Molenstraatkerk. Bel voor informatie 0654994799 of kijk op AMDG-koor
18-02

Een nieuw koor in Nijmegen Noord zoekt zangers en zangeressen
Sedert april 2019 is er een nieuw koor in Nijmegen Noord. Wij zingen lichtklassiek, wereldmuziek, canons en ook inbreng van onze zangers is welkom. We proberen af en toe een klein optreden te geven om te laten horen wat we kunnen. We zingen voor de gezelligheid en omdat we van zingen houden. Tevens is het een leuke manier om elkaar in deze groeiende wijk te leren kennen. We zijn met 10 en willen graag doorgroeien naar 20-25 mensen. Daarom zoeken we zangers en zangeressen. Ervaring is fijn, maar niet per se noodzakelijk. We repeteren 3 keer per maand op de dinsdag in Lent en worden begeleid door een enthousiaste dirigente. Je hoeft uiteraard niet in Nijmegen Noord te wonen om mee te mogen zingen.
Meer info? Mail naar: koornoord@outlook.com of stuur een berichtje via Facebook: koornoord
19-12

Drummer/percussionist gezocht door Vocal Group NootScenario
Wij zingen met 5 sopranen, 5 alten, 3 tenoren en 3 bassen en brengen vier- tot zesstemmige popmuziek, van Meghan Trainor tot Avicii en van Caro Emerald tot Clean Bandit. De zang wordt bij optredens muzikaal ondersteund door een drummer/percussionist, gitarist, een basgitarist en soms een pianist. We treden ca. 6 x per jaar op in of rond Nijmegen. De dinsdagavond voorafgaand aan een optreden, hebben we een Generale Repetitie met de muzikanten in wijkcentrum De Burghardt in Nijmegen. Voor meer info/aanmelding: www.nootscenario.nl/ info@nootscenario.nl
03-10

Kamerkoor Poco Più zoekt uitbreiding
Kamerkoor Poco Più heeft plaats voor drie bassen en twee tenoren. Ons koor zingt twee concerten per jaar en streeft ernaar bijzondere projecten te realiseren. We werken serieus in een goede en gezellige sfeer. Thuis studeren is noodzakelijk. Voor uitgebreide informatie zie www.pocopiu.nl
09-06

Wereldmuziekkoor Nijmegen zoekt nog enkele tenoren en sopranen
We zingen in de “ Biezantijn”, Waterstaat in Nijmegen op donderdagavond om de 14 dagen van 20:00-22:00 u.
Het koor viert dit jaar zijn 15-jarig bestaan en staat onder de inspirerende leiding van Anadya Wouters. Meer informatie op Wereldmuziekkoor "Nijmegen"
6-05

Gemengde Zangvereniging Cantemus zoekt leden
Als u het leuk vindt om in een koor te gaan zingen: bij Cantemus is nog plaats bij alle stemgroepen, maar vooral bij de tenoren en bassen. Iedere dinsdag wordt er met 40 leden gerepeteerd van 20.00 uur tot 22.00 uur in De Schakel in de Archimedesstraat in Nijmegen. In een gezellige sfeer zingen we zowel popmuziek als klassieke muziek. Nieuwkomers worden begeleid.
Voor meer informatie: www.cantemusnijmegen.nl
Secretariaat: cantemus.secr@gmail.com; Fokkelien 024-3784708 of Mieke 06-49608160
1-03

Jazzkoortje zoekt diverse leden
Het Wijchens-Nijmeegs jazzkoortje 'Lazy Sunday' heeft plaats voor enkele nieuwe leden, in alle stemgroepen (M/V). Lazy Sunday werd opgericht in november 2015, en staat onder leiding van zangeres, koordirigente en stemcoach Dorien van Veen.
Wij zijn een enthousiast clubje van nu 6 leden, en hebben inmiddels een aardig repertoire opgebouwd van 14 nummers, 'jazz standards' en 'swing', waarmee we ook enkele keren met veel plezier hebben opgetreden in Wijchen en Nijmegen. Omdat we een vrij klein koor zijn, is veel individuele aandacht voor zangtechniek mogelijk.
We repeteren 1 x per 2 weken op woensdagavond in Wijchen (vlakbij het station), samen reizen of meerijden vanuit Nijmegen is mogelijk. In de andere weken oefenen de diverse stempartijen ook om de beurt, zonder dirigente, voor wie wil. Om thuis oefenen te vergemakkelijken zet onze dirigente ingezongen stempartijen op 'Dropbox' (internet): noten lezen is dus handig maar niet noodzakelijk.
Voor meer informatie zie ook onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/jazzkoorlazysunday/
Voor aanmelding en een stemtest, neem s.v.p. contact op met Dorien van Veen: DorienvanVeen@chello.nl, 06 - 3464 22 91
06-02

Kerkkoor BASTA zoekt organist/pianist
BASTA is een van drie kerkkoren van de Cenakelkerk. BASTA telt ruim twintig zangers in vier stemgroepen (SATB) en staat onder leiding van dirigente Hanneke van der Grinten. BASTA ondersteunt eenmaal in de vier weken de misviering op zondag. Lees hier verder.
15-01

Het Kelderkoor zoekt een tenor
Kelderkoor Nijmegen zoekt een tenor om de mannen te versterken. Ben je ambitieus en enthousiast? Dan zoeken we jou! Het Kelderkoor zingt een gevarieerd repertoire: van pop tot jazz, van kleinkunst tot chansons. We repeteren op woensdagavond in de oneven weken in Nijmegen Oost. Meer info op Kelderkoor of bel Annemarie Boumans: 06-45674500
14-01

Voces Caelestes zoekt nieuwe zangeressen
Ons koor is gespecialiseerd in het zingen van gregoriaans. Je hoeft geen kerkelijke of religieuze achtergrond te hebben om je aangetrokken te voelen tot deze muziek: gregoriaans is een lijfelijke, beweeglijke manier van zingen die weldadig is voor lichaam en geest. Je kunt dat zelf ervaren tijdens onze open repetitie op woensdag 6 februari, 20.00-21.30 uur.
We zijn op zoek naar 1-2 nieuwe zangeressen, dus grijp je kans. We vragen een goede zangstem en de bereidheid om thuis gezangen in te studeren en bieden je een bijzonder koor met ruim aandacht voor (individuele) stemtraining. Repetities zijn in de kapel van het franciscanenklooster aan de Vermeerstraat 7 in Nijmegen. Meld je van tevoren aan via info@vocescaelestes.nl
Meer informatie over ons vind je op vocescaelestes
13-01

Het Nijmeegs Kamerkoor zoekt bassen
10-01

Nieuw opgericht koor Vocal Joy zoekt versterking
Onze voorganger Musicalvereniging Nijmegen (MVN) heeft in acht jaar tijd zeer succesvolle musicals op de bühne gebracht. Met trots kijken we dan ook terug op vijf prachtige producties. Toch heeft de vereniging besloten verder te gaan als koor.
Het koor bestaat uit zeventien leden en staat onder leiding van een professionele, enthousiaste en zeer ervaren dirigent in de persoon van Stanley Stokkermans (inderdaad de zoon van…). We hebben veel ideeën over de kwaliteit van het repertoire dat naast musicalnummers ook popnummers en klassieke stukken zal bevatten. Er zal naast koorzang ook voldoende ruimte zijn voor solo’s en duetten.
Zingt u graag en bent u op zoek naar een goed en gezellig koor? Wij zijn op zoek naar uitbreiding van ons gezelschap en zoeken nog sopranen, tenoren en bassen.
We repeteren elke woensdag van 20.00-22.15 uur in de Schalmei, Symfoniestraat 204, 6544 TN in Nijmegen.
Volg je (zang)hart en kom vrijblijvend naar een van onze repetities. Meer informatie is te verkrijgen bij onze secretaris 06-53746466 / info@musicalvereniging-nijmegen.nl
06-12

Noviomagum Wind Orchestra zoekt muzikanten
Momenteel spelen ongeveer 35 muzikanten in het orkest. We zijn nog op zoek naar gemotiveerde, gevorderde muzikanten. We maken blaasmuziek van niveau, en hebben een heel gevarieerd repertoire. Dat bestaat voornamelijk uit orkestmuziek, transcripties van klassieke werken en originele symfonische harmoniecomposities. De concertseries zijn telkens rondom een bijzonder thema, zoals: dans, water en vuur, New York – Parijs, Harlequin, of La dolce vita. Het is daarom fijn als je je daarbij thuis voelt en ook nieuwe dingen wilt uitproberen. Dat is belangrijker dan het diploma dat je hebt. Je kunt altijd een keer komen luisteren of meespelen om te kijken of het klikt. Wij zijn blij met nieuwe collega's!
We repeteren op maandagavond in basisschool De Klokkenberg. De contributie voor het NMWO bedraagt € 20 per maand.
Ben nieuwsgierig geworden? We hebben momenteel plaats voor (melodisch) slagwerk, (bes) klarinet, hoorn, euphonium, contrabas en trompet. Opgeven kan via de website www.nmwo.nl of via Facebook.
29-11

Koor Voice uit Hernen zoekt een dirigent
Koor Voice uit Hernen is een gezellig koor met 20 leden en een zeer capabele toetseniste. Wij zingen een breed repertoire, meestal 4-stemmig. Op maandagavond van 20 tot 22 uur repeteren wij in Hernen. Wat wij zoeken is een dirigent die graag met enthousiaste mensen werkt en die de zangkwaliteit van het koor naar een hoger niveau wil tillen.
Reacties graag naar Arno Hendriks: arnohendriks.001@hetnet.nl
Alvast bedankt voor je reactie!
07-09

La Lumière uit Wijchen zoekt tenoren en bassen
La Lumière is een Wijchens a capellakoor met een breed en veelzijdig repertoire. Zo wordt er muziek gezongen uit Noord Europa tot Zuid-Amerika, van de Middeleeuwen tot nu en van licht klassiek tot eigentijds luchtig. Het koor bestaat op dit moment uit 16 leden. Het koor staat onder leiding van Hans Meek. Meestal wordt 2 maal per jaar een optreden verzorgd. Soms wordt daarbij samengewerkt met een ander koor of een orkest uit de directe omgeving.
Er wordt wekelijks gerepeteerd op dinsdagavond van 20.00-22.00 uur in het Paschalishonk in Wijchen. Het koor heeft op dit moment plaats voor tenoren en bassen. Voor sopranen en alten geldt een ledenstop. Kom gerust een keer vrijblijvend repeteren. Vanaf dinsdag 4 september a.s. starten de repetities weer.
Voor meer informatie: kijk op onze facebookpagina La Lumière Wijchen of neem contact op met voorzitter Carine Poels, carinepoels@xmsnet.nl of 024-6419553.
12-08

Olam Haba zoekt zangers en zangeressen
Olam Haba is een erg gezellig koor met een heel goede sfeer. Wij zingen onder andere vredesliedjes en liedjes uit het wereldmuziekrepertoire. Zo nu en dan treden we op, bijvoorbeeld bij bijeenkomsten die vrede in de wereld willen brengen. Wij verwelkomen heel graag nieuwe leden en uiteraard zijn mannen ook meer dan welkom! Wij zingen op maandagavond in ’t Hert aan de Thijmstraat in Nijmegen. Voor meer informatie mail naar Miekehydra@gmail.com. Wij hopen op veel reacties!!!
18-08

Vrouwenkoor 4Tune uit Malden zoekt uitbreiding
Vrouwenkoor 4Tune bestaat uit 32 enthousiaste zangeressen die elke woensdagavond repeteren in basisschool 'de Vuurvogel' te Malden. Het koor heeft een uitgebreid repertoire van modern, musical, pop naar licht klassiek. Het koor zingt zowel a capella als met pianobegeleiding. Hoewel alle zangeressen welkom zijn zoeken wij op dit moment vooral hoge sopranen en lage alten om de stempartijen te versterken. Het hebben van koorervaring is een pre maar niet verplicht. Kom eens langs om mee te zingen tijdens een repetitie en ervaar de gezellige sfeer. De repetities beginnen om 20:00 uur. Voor verdere informatie kun je contact opnemen met José Derksen, 024 6417534
11-01