banner naam

Introductie   Agenda   Cursussen/Workshops   Vraag   Aanbod   Koren   Orkesten   Links Scratch Muziekdag


VACATUREBANK voor koren en orkesten

Mail uw oproep naar info{at}nijmegenmuziekstad.nl

Kamerkoor Sotto Voce zoekt nieuwe leden
Kamerkoor Mnemosyne zoekt projectzangers (STB) voor najaarsprogramma 2023
Doolin zoekt enthousiaste zangers
Het Nijmeegs Vrouwenkoor zoekt projectkoorleden voor het 40-jarig jubileumconcert
Gezellligheidskoor Dukenburgs Glorie zoekt dirigent én mannelijke leden
Het Baha'i-Wereldvredeskoor 'Nightingale' zoekt tenoren en bassen
Koor zoekt met spoed dirigent(e)
Kamerkoor Ton sur Ton zoekt meer stemmen
Zing mee met kamerkoor Sequentus
Gemengd koor Antonius Abtkerk zoekt dirigent m/v
Vocal Group Revolt zoekt dirigent
Tenor gezocht door Vocal Group NootScenario
Koor De Heese Stemmen zoekt nieuwe dirigent en enthousiaste nieuwe leden
Middenkoor Young at Heart zoekt met spoed dirigent(e)
Koor Surplus zoekt projectzangers
Vocal Group Revolt zoekt leden!
I Cantatori: enthousiaste zangers (m/v) in alle stemgroepen gezocht
Salonorkest Symphonia is op zoek naar strijkers en een hoornist
Kamerkoor Poco Più zoekt bassen en tenoren
Gemengde Zangvereniging Cantemus zoekt leden

Kamerkoor Sotto Voce zoekt nieuwe leden
Sotto Voce is een gemengd kamerkoor dat bestaat uit muziekliefhebbers: wij genieten ervan om het beste uit onszelf en uit ons koor te halen. Grotere koorprojecten wisselen we graag af met een wat bescheidener programma. Kwaliteit staat voorop en we kiezen graag voor repertoire waarmee we ons publiek kunnen boeien en verrassen en onszelf kunnen blijven ontwikkelen. Daarnaast vinden we met plezier zingen in een goede onderlinge sfeer belangrijk. We repeteren wekelijks op dinsdagavond onder leiding van Kirstin Gramlich in basisschool de Meander, Celebesstraat 12 in Nijmegen. Enkele keren per jaar organiseren we repetitiedagen en/of workshops.
Momenteel hebben we ongeveer 20 leden en er is nog ruimte voor bassen, tenoren en een sopraan. Je mag eerst een aantal keren vrijblijvend komen repeteren. Voor meer informatie en aanmelden zie www.sottovoce.nl. Je bent van harte welkom!
08-06

Kamerkoor Mnemosyne zoekt projectzangers (STB) voor najaarsprogramma 2023
Voor onze najaarsconcerten in november 2023 hebben we een prachtig a cappella programma samengesteld, met o.a. Messe pour double choeur van F. Martin. Voor dit project zijn we nog op zoek naar een aantal ervaren zangers (STB) die ons een half jaar (mei-november) willen komen versterken.
Repetities: wekelijks op woensdagavond van 19.45-22.00 uur in de Prins Clausschool, Weezenhof 4002 te Nijmegen, plus een repetitiedag op zaterdag 6 oktober van 10.00-17.00 uur in Rindern (vlak over de grens in Duitsland)
Concerten: zaterdag 4 november (locatie ntb) en zondag 5 november 2023 in de Antonius van Paduakerk in Nijmegen.
Kosten: 150 euro (inclusief gebruik bladmuziek)
Voor meer informatie en aanmelden zie: www.kamerkoormnemosyne.nl
21-05

Het Nijmeegs Vrouwenkoor zoekt projectkoorleden voor het 40-jarig jubileumconcert
Liederen uit landen rond de Oostzee staan op het programma. Melancholische melodieën, joiken, liederen met veel ritmiek en volksliedjes wisselen elkaar af. Het concert is zondagmiddag 12 november 2023 om 15:30 u in de Maranathakerk in Nijmegen.
Repetities: Maandagavond van 20:00-22:00 uur, in totaal 15 repetities, een generale en een optreden, vanaf 5 juni 2023.
Waar: In de kapel van het Oud Burgeren Gasthuis, Professor Cornelissenstraat 2 in Nijmegen. Kosten: 60 euro. Je krijgt hiervoor bladmuziek (te leen), oefenbestanden en koffie/thee in de pauze.
Aanmelden: Je kunt je tot 30 mei aanmelden via de website onder vermelding van je zangstem. Na aanmelding ontvang je bladmuziek en muziekbestanden zodat je ook thuis je partij kunt instuderen. Op 5 juni word je voor het eerst verwacht en zing je mee met het koor. Door middel van wat oefeningen en stukje voorzingen beoordelen de dirigent en een koorlid nog dezelfde avond, of zo snel mogelijk daarna, of je stem past binnen ons koorproject. Verdere info en aanmelden: www.hetnijmeegsvrouwenkoor.dds.nl. Schroom niet en laat van je horen!
21-04

Gezelligheidskoor Dukenburgs Glorie is op zoek naar een muzikaal leider of dirigent (m/v). Daarnaast is het koor ook op zoek naar mannelijke leden
Het koor bestaat uit circa 50 leden (circa 35 vrouwen en circa 15 mannen) en zingt Nederlandstalige liedjes uit het verleden en heden. De repetitie is op woensdagavond van 19:30 tot 21:30 uur in het Wijkcentrum Meijhorst in Nijmegen. Het gezelschap treedt per jaar zo’n tien maal op voor instellingen en verenigingen. Dukenburgs GlorieNa 10 jaar heeft de dirigent het koor verlaten en daarom wordt een muzikaal leider of dirigent(e) gezocht. Ook zoekt het koor aanvulling van mannelijke zangers. Interesse? Neem dan contact op met Rob van Eenennaam, 06-53631002 of mail: dukenburgsglorie@gmail.com.
Voor meer info: www.koordukenburgsglorie.nl
21-04

Doolin zoekt enthousiaste zangers
Doolin is een 20 tot 25 leden tellend koor dat vierstemmige Ierse en Schotse traditionals zingt. Het koor wordt muzikaal ondersteund door een gitaar en whistle. Het gezelschap is op zoek naar versterking, met name alten en tenoren. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met wiesverschooten@hotmail.com.
We zijn geen professioneel koor maar een groep vrouwen en mannen van diverse pluimage, die van zingen en van gezelligheid houdt. En natuurlijk van Ierse en Schotse klanken. We zingen vooral minder bekende traditionals. Doolin repeteert iedere donderdag vanaf 20:00 uur in Wijkcentrum het Oude Weeshuis in Nijmegen. Verder treden we gemiddeld een keer of vijf per jaar op. Bijvoorbeeld bij ‘Nijmegen Klinkt’, op een plantjesmarkt in Nijmegen en op de kerstmarkt bij Schloss Moyland. Meer info op Doolin
28-02

Baha'i-Wereldvredeskoor 'Nightingale' zoekt tenoren en bassen
Het koor Baha'i-Wereldvredeskoor 'Nightingale' is een nieuw koor dat in september 2022 is opgericht. Het doel van dit koor is om door onze muziek en mooie teksten bij te dragen aan vrede in de wereld. En natuurlijk: om fijn te kunnen zingen in een leuk en gezellig koor. Wij zingen elke 1e zaterdag van de maand op een mooie locatie in Lent bij Nijmegen van 13:00 tot 16:00 uur. We hebben inmiddels al meer dan 20, zeer enthousiaste en gemotiveerde leden! We zouden nog graag willen uitbreiden met nieuwe tenoren en bassen! Als je belangstelling hebt, mail dan naar Miekehydra@gmail.com. We zien jouw mail met enthousiasme tegemoet!
30-01

Koor zoekt met spoed dirigent(e)
Wij zijn een gemengd koor (SATB) met 29 enthousiaste en gemotiveerde leden in de leeftijd van 50+, die het fijn vinden om, met toewijding en plezier, samen te zingen op de maandagavond van 20:00 tot 22:00 uur in “De Rank” in Zetten.
Ons repertoire is veelzijdig van licht klassiek tot eigentijdse muziek en het koor staat open voor nieuwe inbreng van de dirigent!
Wij zijn naarstig op zoek naar een vakkundig dirigent(e) die de koorleden inspireert en het koor helpt om zich verder te ontwikkelen én in staat is onze zang te begeleiden op de piano! Wie o wie helpt ons om onze wekelijkse repetities weer te hervatten? Belangstellenden kunnen een e-mail sturen naar Veronica Warnaar (secretaris) via kcowarnaar@planet.nl, of contact opnemen via 06-209 70 774.
17-01

Kamerkoor Ton sur Ton zoekt meer stemmen
Wil je de sfeer proeven in een serieus en gezellig koor? Kom dan eens op een woensdagavond kennismaken. We zoeken tenoren, alten en sopranen.
Ton sur Ton is een kamerkoor met een breed klassiek repertoire. We zingen muziek van de Renaissance tot heden. Soms worden zelfs composities uitgevoerd van één van onze koorleden. Momenteel zijn we bezig met het concertprogramma ‘Ruf zum Frieden’ met muziek van Rheinberger, Brahms en Bruckner. Meld je aan bij Ludger Buijs (secretaris), 024 3449778, l.buijs@fm.ru.nl.
We repeteren onder leiding van Hilde Gams op woensdagavond in Ubbergen. Kijk ook op onze website www.kamerkoortonsurton.nl
10-01

Zing mee met kamerkoor Sequentus
Ben je op zoek naar een leuk jong koor in Nijmegen (leeftijden 30-50 jaar)? Een klassiek kamerkoor om naar te luisteren of om in mee te zingen? Het Nijmeegse kamerkoor Sequentus zingt de hele klassieke muzikale wereld door en geeft twee keer per jaar een concert.
Zing je mee?
Sequentus heeft met twintig zangers al een mooie mix van bassen, tenoren, alten en sopranen, maar het kamerkoor vindt het leuk om nog verder te groeien met enkele extra bassen en tenoren. Dus heb je al wat zangervaring en heb je zin om in een koor te zingen waarbij je al snel resultaat hoort? Neem dan contact op met Sequentus via sequentus.nl en kom een donderdagavond meezingen om te kijken of het bij je past.
Sequentus in een notendop
Sequentus is een fijn jong koor (leeftijden 30-50 jaar) met uitdagend klassiek repertoire. Het koor repeteert elke donderdagavond onder leiding van dirigent Peter-Paul van Beekum. Iedereen bereidt zich goed voor, dus er is meteen muziek. De repetitielocatie wisselt tussen basisschool de Geldershof in Lent en de Molenstraatkerk in Nijmegen met prachtige akoestiek. Na de repetities borrelt het koor - voor wie wil - na bij Eten&Drinken of ergens in het centrum.
Liever luisteren?
Kom je liever naar Sequentus luisteren zonder zelf mee te zingen? Dat kan natuurlijk ook. Noteer 29 januari alvast in je agenda. Want dan staat het eerstvolgende concert gepland. Je luistert die dag onder meer naar werken van Brahms, Gibbons, Purcell, Reinberger en Reger. Ook staan er verschillende Berceuses (slaapliederen) op het programma. Allemaal rondom het thema ‘Slaap als een roos’. Waarbij ‘slapen’ ook in de Berceuses meer dan eens als eufemisme wordt gebruikt. Houd voor de tijd en locatie sequentus.nl in de gaten.
30-11

Gemengd koor Antonius Abtkerk zoekt dirigent
Wij zoeken een dirigent(e) per 1 januari a.s. voor het gemengd koor van de prachtige Antonius Abtkerk aan de Dennenstraat in Nijmegen. Vieringen zijn op de eerste en tweede zondag van elke maand, daarnaast zijn er minimaal twee repetities op de woensdagavond voorafgaand aan de viering. In totaal 10 uur (minimaal), betaald volgens officiële tarieven van het bisdom Den Bosch. Reiskosten worden vergoed. Het gemengd koor bestaat uit 12 personen. Het is een leuke club, de koorleden houden heel erg van zingen, maar ook van gezelligheid. Vaste organist van de kerk is Gerard Donkers, bereikbaar op 024-3226339 voor meer informatie.
28-11

Vocal Group Revolt is op zoek naar een dirigent!
Revolt is een enthousiaste groep van 25 zangers (SATB) in de leeftijd 18 tot 40. We zingen overwegend popmuziek, zowel a capella als met begeleiding. We zijn een ambitieuze groep. Onze leden komen voorbereid naar de repetitie. Onze repetities zijn serieus, maar er is natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid!
Revolt repeteert op de maandagavonden van 19:30 tot 21:30 in de Biezantijn in Nijmegen. We zoeken een dirigent voor de periode van februari 2023 tot en met juni 2023. Tijdens deze periode zullen er ook optredens plaatsvinden.
We bieden een marktconform salaris volgens de richtlijnen van Koornetwerk. In overleg is het mogelijk om de samenwerking te verlengen naar seizoen 2023-2024.
Bij interesse of vragen graag contact opnemen met ons via vocalgrouprevolt@gmail.com. Meer weten over ons repertoire? Neem een kijkje op ons YouTube-kanaal
14-11

Tenor gezocht door Vocal Group NootScenario
Zingen met een beetje theater. Het publiek meenemen in een nummer. Regelmatig optreden en werken aan een grote theatervoorstelling. Lol maken met een kleine, enthousiaste groep. Repeteren op dinsdagavond in Nijmegen, o.l.v. een ervaren zangcoach. Welkom bij Vocal Group NootScenario! Wij zoeken nog een tenor! Onze muzieksmaak strekt zich uit van Muse tot Boudewijn de Groot en van Pink tot Justin Timberlake.
Heb je zangervaring en ben je geïnteresseerd? Dan maken we graag kennis! Stuur een mail naar info@nootscenario.nl of bel 06-450 91 201. Meer informatie over ons vind je op onze website www.nootscenario.nl. We horen graag van je!
31-10

Koor De Heese stemmen zoekt nieuwe dirigent en enthousiaste nieuwe leden
De Heese Stemmen is een vrolijk gemengd koor uit de wijk Hees. Het koor is in 1996 als wijkinitiatief begonnen en is inmiddels uitgegroeid tot een enthousiast koor met 20 leden uit Nijmegen en omgeving. Het koor staat tot half februari 2023 onder leiding van dirigent Jan Pieter Zwart. Het repertoire bevat meerstemmige liederen uit de klassieke, de lichte en de wereldmuziek.
Het koor oefent 3 x per maand op de dinsdag van 20:00 tot 22:00 uur in de Petruskerk, Schependomlaan 85, Nijmegen.
Naast een nieuwe dirigent zijn we op zoek naar nieuwe leden in alle stemgroepen. Heb je belangstelling? Neem dan contact op met Auke Klomp: klompsr@hotmail.com
De Heese Stemmen
07-10

Middenkoor Young at Heart zoekt met spoed dirigent(e)
Ons koor is in 1966 opgericht als jongerenkoor van de RK Parochie in Lent en uitgegroeid tot het huidige 4-stemmige middenkoor. Ons repertoire is veelzijdig en bestaat uit moderne kerkmuziek, popliederen en bekende melodieën voorzien van een nieuwe Nederlandse tekst. Wij verzorgen ongeveer eenmaal per maand een viering in de kerk en doen daarnaast ook andere optredens. Uiteraard is er ook ruimte voor gezelligheid.
Onze repetities zijn op woensdagavond van 20:00 tot 21:45 uur in de Open Hof in Lent.
Wij zoeken een enthousiaste dirigent(e) die:
• ervaring heeft met het dirigeren van een (meerstemmig) koor; • ons weet te inspireren en motiveren; • met ons mee wil denken over de ontwikkeling van het koor.
Wij bieden:
• 30 enthousiaste koorleden; • vaste zeer ervaren pianist tijdens de repetities en optredens; • beloning in overleg.
Sollicitaties voorzien van CV kunt u mailen naar youngatheartlent@gmail.com. Een proefdirectie maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Saskia Hendriks, 06-13817804 of Anja Kusters, 06-21932048.
01-10

Koor Surplus zoekt projectzangers
Voor ons Kerstconcert op zondagmiddag 11 december 2022 in de Groenestraatkerk te Nijmegen zoeken wij ondersteuning van projectzangers, voornamelijk van tenoren en bassen. We zingen dan prachtige stukken van Kodály, Kuhnau, Purcell, Vivaldi en Pergolesi en worden begeleid door een professioneel vocaal en instrumenteel ensemble. De repetities starten op 6 september en vinden wekelijks plaats van 13:30 -16:00 uur in Wijkcentrum Ark van Oost, Cipresstraat 154, Nijmegen. Voor meer informatie: www.koorsurplus.nl.
16-07

Vocal Group Revolt zoekt leden!
In september 2021 start voor Vocal Group Revolt het derde koorseizoen! We zijn een groep jonge, enthousiaste zangers en zangeressen. We werken samen aan een variërend, vernieuwend en pakkend repertoire. We zingen vooral popmuziek, maar we maken ook uitstapjes naar musical, rock, folk etc. We repeteren elke maandagavond in Café The Shuffle (Nijmegen-Oost).
Momenteel zijn we op zoek naar nieuwe leden om bij ons koor aan te sluiten. De minimale leeftijd om aan te sluiten is 18 jaar. In september zijn er (4) open repetities en kun je gratis deelnemen. Heb je interesse? Meld je dan aan via vocalgrouprevolt@gmail.com. Ook kun je ons volgen via facebook vocalgrouprevolt , instagram vocalgrouprevolt en ons Youtubekanaal
31-07

Enthousiaste zangers (m/v) in alle stemgroepen gezocht
De leden van I Cantatori staan te popelen om weer aan de slag te gaan en het liefst doen we dat met wat meer mensen. Daarom zijn we op zoek naar zangers en zangeressen in alle stemgroepen.
Wij zijn een klein koor dat elke woensdag van 20.00 tot 21.30 uur repeteert onder leiding van Norbert Bartelsman. We richten ons vooral op 3- en 4-stemmige muziek uit de Renaissance en Barok.
We geven zo’n twee concerten per jaar en doen mee aan evenementen zoals Podium van de Stad. Een impressie van ons laatste optreden in de Stevenskerk is te vinden op onze website www.cantorij.nl onder het kopje ‘Geschiedenis’. Ervaring is welkom maar enthousiasme vinden we het belangrijkste. Benieuwd of het wat voor u is? Na de zomervakantie willen we graag weer beginnen en we nodigen u uit om te komen luisteren of, zo u wilt, mee te zingen tijdens onze repetitie in Wijkcentrum de Schakel (Archimedesstraat 9) in Nijmegen. U kunt ook mailen naar onze secretaris voor meer informatie: i.cantatori.nijmegen@gmail.com
24-06

Salonorkest Symphonia is op zoek naar strijkers en een hoornist
Salonorkest Symphonia telt 18 enthousiaste amateur-musici, die onder leiding van Jelle Hoksbergen mooie en gezellige muziek laten klinken uit het klassiek repertoire, zoals melodieën uit operettes, walsen, marsen, tango's en liederen. Het orkest kent de volgende instrumenten: viool, cello, piano, accordeon, fluit, klarinet, hobo, tenorsaxofoon en (gast)hoorn. Repetities: maandagavond 19:30-21:30 in wijkcentrum de Schalmei. Heb je interesse, kom tijdens de repetitie avond luisteren en/of meespelen.
Info en aanmelden via salonorkestsymphonia.nl
7-03

Kamerkoor Poco Più zoekt uitbreiding
Kamerkoor Poco Più heeft plaats voor drie bassen en twee tenoren. Ons koor zingt twee concerten per jaar en streeft ernaar bijzondere projecten te realiseren. We werken serieus in een goede en gezellige sfeer. Thuis studeren is noodzakelijk. Voor uitgebreide informatie zie www.pocopiu.nl
09-06

Gemengde Zangvereniging Cantemus zoekt leden
Als u het leuk vindt om in een koor te gaan zingen: bij Cantemus is nog plaats bij alle stemgroepen, maar vooral bij de tenoren en bassen. Iedere dinsdag wordt er met 40 leden gerepeteerd van 20.00 uur tot 22.00 uur in De Schakel in de Archimedesstraat in Nijmegen. In een gezellige sfeer zingen we zowel popmuziek als klassieke muziek. Nieuwkomers worden begeleid.
Voor meer informatie: www.cantemusnijmegen.nl
Secretariaat: cantemus.secr@gmail.com; Fokkelien 024-3784708 of Mieke 06-49608160
1-03