banner naam

Introductie   Agenda   Cursussen/Workshops   Vraag   Aanbod   Koren   Orkesten   Links Scratch Muziekdag


VACATUREBANK voor koren en orkesten

Mail uw oproep naar info{at}nijmegenmuziekstad.nl

HoogWater zoekt nieuwe dirigent
Gregoriaanse zangers gezocht voor Vesperviering Cenakelkerk
Cantorij Brakkenstein zoekt enthousiaste zangers (m/v)
Oecumenisch CityPastoraat Nijmegen zoekt een cantor/dirigent
Koor Voice uit Hernen zoekt een dirigent
Het A.M.D.G.koor zoekt versterking bij alle stemgroepen, met name sopranen en bassen
La Lumière uit Wijchen zoekt tenoren en bassen
Plica zoekt studenten en afgestudeerden
Oude cantates van Bach en Schütz zingen? Sotto Voce zoekt mannenstemmen!
Het Uitvaartensemble Nijmegen is dringend op zoek naar een alt en tenor
Kamerkoor Decanto zoekt ervaren bassen, tenoren, alten en sopranen
Vocaal Ensemble Tissonant zoekt een sopraan en een bas
Capella Cumerana heeft vacatures voor 2 alten, 3 tenoren en 1 bas
Olam Haba zoekt zangers en zangeressen
A-capella mannenkwartet De Verheffing zoekt een tenor
Vrouwenkoor 4Tune uit Malden zoekt uitbreiding
Joods koor Hatikwa daagt je uit om een keer mee te zingen
Jeugdkoor Smile zoekt nieuwe leden
Cantorij van de Stevenskerk (Nijmegen) zoekt zangers

HoogWater zoekt een nieuwe dirigent
Hoogwater is een Nijmeegse a-capellagroep. We zijn met drie mannen en zes vrouwen en zingen een veelzijdig repertoire van lichte muziek. Van vrolijk en swingend... tot rustig en wat meer serieus. We zingen zowel Nederlands- als Engelstalig. HoogWater treedt regelmatig op in de regio Nijmegen en daarbuiten. We repeteren op maandagavond. Ben je enthousiast? Heb je interesse... neem dan contact met ons op! Facebook: Hooogwateracapella, e-mail: hoogwaternijmegen@gmail.com, Peter: 0651074847.
06-11

Gregoriaanse zangers gezocht voor Vesperviering Cenakelkerk
Op zondag 2 december organiseert het Gregoriaans Instituut Nijmegen een vesperviering in de Cenakelkerk in Heilig Landstichting. Deelname aan deze vesper is voor gevorderde gregoriaanse zangers. Je krijgt de gezangen vooraf toegestuurd per mail om thuis in te studeren. Op zondagmiddag 2 december repeteren we van 14.00 uur tot 16.15 uur alle gezangen, om ze aansluitend in de vesperdienst van 16.30 uur te zingen.
Deelnamekosten € 12,50
Wil je meezingen, stuur dan een mail naar info@gregoriaansinstituutnijmegen.nl
Komen luisteren -vanaf 16:30- mag natuurlijk ook! De vesper is voor kerkbezoekers vrij toegankelijk.
03-11

Enthousiaste zangers (m/v) gezocht
Cantorij Brakkenstein is op zoek naar enthousiaste zangers en zangeressen in alle stemgroepen. Op dit moment heeft ons koor 11 leden die elke woensdag van 20.00 tot 21.30 uur repeteren onder leiding van Norbert Bartelsmann.
We zingen vooral liederen uit de Renaissance en de Barok. Op 7 november nodigen we je graag uit op onze open repetitie in Wijkcentrum de Schakel (Archimedesstraat 9) in Nijmegen.
Benieuwd of het wat voor je is? Loop dan op 7 november bij ons binnen of bel de voorzitter - 024-3788105 - voor meer informatie.
02-11

Koor Voice uit Hernen zoekt een dirigent
Koor Voice uit Hernen is een gezellig koor met 20 leden en een zeer capabele toetseniste. Wij zingen een breed repertoire, meestal 4-stemmig. Op maandagavond van 20 tot 22 uur repeteren wij in Hernen. Wat wij zoeken is een dirigent die graag met enthousiaste mensen werkt en die de zangkwaliteit van het koor naar een hoger niveau wil tillen.
Reacties graag naar Arno Hendriks: arnohendriks.001@hetnet.nl
Alvast bedankt voor je reactie!
07-09

Het A.M.D.G.-koor, centrum Nijmegen, zoekt versterking bij alle stemgroepen, met name sopranen en bassen
Het koor van de Petrus Canisiuskerk zingt elke even week om 10:30 uur de viering. We nodigen je uit eens vrijblijvend naar onze repetitie te komen op woensdagavond, 20:15 uur, in de Molenstraatkerk. Bel voor informatie 0654994799 of kijk op AMDG-koor
22-08

La Lumière uit Wijchen zoekt tenoren en bassen
La Lumière is een Wijchens a capellakoor met een breed en veelzijdig repertoire. Zo wordt er muziek gezongen uit Noord Europa tot Zuid-Amerika, van de Middeleeuwen tot nu en van licht klassiek tot eigentijds luchtig. Het koor bestaat op dit moment uit 16 leden. Het koor staat onder leiding van Hans Meek. Meestal wordt 2 maal per jaar een optreden verzorgd. Soms wordt daarbij samengewerkt met een ander koor of een orkest uit de directe omgeving.
Er wordt wekelijks gerepeteerd op dinsdagavond van 20.00-22.00 uur in het Paschalishonk in Wijchen. Het koor heeft op dit moment plaats voor tenoren en bassen. Voor sopranen en alten geldt een ledenstop. Kom gerust een keer vrijblijvend repeteren. Vanaf dinsdag 4 september a.s. starten de repetities weer.
Voor meer informatie: kijk op onze facebookpagina La Lumière Wijchen of neem contact op met voorzitter Carine Poels, carinepoels@xmsnet.nl of 024-6419553.
12-08

Plica zoekt studenten en afgestudeerden
Een nieuw studiejaar, dat betekent voor Plica Vocalis een nieuw Plica-jaar. Voor komend studiejaar zijn wij vooral op zoek naar bassen en tenoren, daarnaast zijn alten en sopranen van harte welkom. Op 5 en 12 september houdt Plica haar open repetities, hier kun je vrijblijvend twee avonden meezingen met ons om de sfeer te proeven. We zien je graag in september! Kun je niet aanwezig zijn bij de open repetities maar heb je wel interesse? Stuur ons dan een mailtje: plicavocalis@gmail.com. Op onze website: plicavocalis.nl kun je meer informatie vinden.
11-08

Oude cantates van Bach en Schütz zingen? Sotto Voce zoekt mannenstemmen!
Voor een concert dat we eind januari 2019 uitvoeren, zoekt het Nijmeegs kamerkoor Sotto Voce tenoren en bassen. Dat kan wat ons betreft op projectbasis, dus als je eens een uitstapje wilt maken in de oude muziek, meld je dan vooral – want we gaan wat moois ten gehore brengen. En ook nog begeleid door authentieke instrumenten!
Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit ofwel de Actus Tragicus (BWV 106) is een van Bachs vroegst bekende cantates. Het is geschreven voor een rouwplechtigheid; Bach gebruikt hier ‘droef-troostende’ klankkleuren van gamba's en blokfluiten. Jos van Veldhoven, dirigent van de Nederlandse Bachvereniging, noemde deze cantate onlangs nog ‘een wereldwonder’ en zijn favoriet. Ook Bachs uitzonderlijk lange cantate Lass, Fürstin, lass noch einen Strahl (BWV 198) is treurmuziek – deze keer voor de vereerde Christiane Eberhardine, echtgenote van de Saksische keurvorst August der Starke. Bach pakt hier uit met een groot aantal instrumenten, die in authentieke bezetting geweldig zullen klinken: traverso's, hobo's d'amore, viola da gamba's en luiten. Deze cantates worden afgewisseld met een selectie uit de Geistiche Chormusik van Heinrich Schütz, een componist die volgens kenners de grootste Duitse componist was voordat Bach ten tonele verscheen.
Pak je kans en doe mee, kijk voor meer informatie op www.sottovoce.nl of mail info@sottovoce.nl
08-08

Het Uitvaartensemble Nijmegen 'Stemmen van troost’ is dringend op zoek naar een alt en tenor
Stemmen van Troost Heb je koorervaring, kun je noten lezen en zelfstandig liederen instuderen? En is het zingen in een uitvaartkoor iets voor jou? Aarzel dan niet en neem contact op met onze dirigent Hans Meek, 06 20840994. Wij repeteren iedere eerste en derde woensdagmiddag van de maand. Wij kijken ernaar uit om je te ontmoeten.
13-03

Het kleine kamerkoor Decanto in Nijmegen heeft plaats voor ervaren bassen, tenoren, alten en sopranen
Niveau: redelijk van blad zingen, goede oren voor zuiverheid, thuis studeren, doorzetten... Kamermuziek uit alle tijden met enige nadruk op oud. Repetitie op maandagavond van 20:00 tot 22:00 uur in de kapel van Joachim en Anna op de Groesbeekseweg. Neem contact op met onze dirigent Nico Huijbregts. E-mailadres: nico61@tele2.nl
27-01

Vocaal Ensemble Tissonant zoekt een sopraan en een bas
Vocaal Ensemble Tissonant bestaat sinds 1982 en heeft nu 18 leden. In de afgelopen jaren zong Tissonant klassiek repertoire uit de verschillende stijlperiodes en van vele verschillende componisten zoals bijvoorbeeld Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Liszt, Morten Lauridsen, Josef Rheinberger, Ola Gjeilo, Eric Whitacre en Wilhelm Peterson-Berger. Repetities wekelijks op woensdagavond van 20:00 tot 22:15 uur in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. Meer info: wim.thomassen1@kpnplanet.nl en tissonant
10-11

Capella Cumerana heeft vacatures voor 2 alten, 3 tenoren en 1 bas
Over Capella Cumerana
Capella Cumerana is een Nijmeegs koor dat op hoog niveau vespers in de Stevenskerk zingt (www.capellacumerana.nl). Het zingen in de prachtige akoestiek van de Stevenskerk is een onvergetelijke ervaring voor elke koorzanger. Het repertoire omvat koormuziek van de Renaissance tot heden. Het koor staat onder leiding van Jetty Podt. Van de koorzangers wordt verwacht dat zij zelfstandig hun partij instuderen alvorens de eerste repetitie. Ruime koorervaring is gewenst.
Als u belangstelling heeft om met Capella Cumerana mee te zingen, wordt u uitgenodigd om vrijblijvend een repetitie bij te wonen. Desgevraagd kunt u van tevoren de te repeteren bladmuziek ontvangen. Als deze kennismaking u bevalt wordt een auditie afgenomen. Contact via een van de koorleden of via Marjolijn Ankum (info@capellacumerana.nl).
14-09

Olam Haba zoekt zangers en zangeressen
Olam Haba is een erg gezellig koor met een heel goede sfeer. Wij zingen onder andere vredesliedjes en liedjes uit het wereldmuziekrepertoire. Zo nu en dan treden we op, bijvoorbeeld bij bijeenkomsten die vrede in de wereld willen brengen. Wij verwelkomen heel graag nieuwe leden en uiteraard zijn mannen ook meer dan welkom! Wij zingen op maandagavond in ’t Hert aan de Thijmstraat in Nijmegen. Voor meer informatie mail naar Miekehydra@gmail.com. Wij hopen op veel reacties!!!
18-08

A-capella mannenkwartet De Verheffing zoekt een tenor
De Verheffing bestaat uit vier mannen die met veel plezier werken aan een repertoire bestaande uit veelal eigen vierstemmige bewerkingen van pop- en jazz klassiekers (Walk on the wild site, Perfect Day; When I am 64; Autum Leaves; etc. etc.). We zoeken ter aanvulling een tenor tussen de 45 en 60 jaar die zelfstandig muziek in kan studeren. We oefenen elke donderdag in Nijmegen centrum met om de week een repetitor. De repetitie wordt afgesloten met een heerlijk biertje. We treden elk jaar verschillende keren op. Als je interesse hebt kunt je contact opnemen met Theo van Rijn (0623255539), of Wim van Lankveld (0613759864).
05-03

Vrouwenkoor 4Tune uit Malden zoekt uitbreiding
Vrouwenkoor 4Tune bestaat uit 32 enthousiaste zangeressen die elke woensdagavond repeteren in basisschool 'de Vuurvogel' te Malden. Het koor heeft een uitgebreid repertoire van modern, musical, pop naar licht klassiek. Het koor zingt zowel a capella als met pianobegeleiding. Hoewel alle zangeressen welkom zijn zoeken wij op dit moment vooral hoge sopranen en lage alten om de stempartijen te versterken. Het hebben van koorervaring is een pre maar niet verplicht. Kom eens langs om mee te zingen tijdens een repetitie en ervaar de gezellige sfeer. De repetities beginnen om 20:00 uur. Voor verdere informatie kun je contact opnemen met José Derksen, 024 6417534
11-01

Joods koor Hatikwa daagt je uit om een keer mee te zingen!
Hatikwa is in 2003 opgericht. Het is een Nijmeegs koor met een joods geluid: we zingen joodse muziek uit verschillende culturen in o.a. het Jiddisch, Hebreeuws en natuurlijk ook in het Nederlands.
Joodse muziek... maakt soms weemoedig en is óók vrolijk, vitaal en levendig. Net zo levendig als ons koor waarvan Gerard Schoren de gedreven dirigent is; we repeteren onder zijn leiding wekelijks op dinsdagavond in Wijkcentrum ’t Hert’ in hartje Willemskwartier.
Jaarlijks treden we een aantal malen op en voeren ons publiek mee met de klanken van de joodse muziek, meestal met begeleiding van ensemble ‘Klezmore’.
In het koor is ruimte voor dragende stemmen in alle zanggroepen, maar tenoren en sopranen zijn extra welkom. Je bent van harte uitgenodigd om de ontspannen en muzikale sfeer te komen proeven: ga de uitdaging aan en zing gerust een keer mee! Op 6 september a.s. is er een openbare repetitie. Graag tot ziens bij Hatikwa! koor hatikwa ensemble klezmore
23-08

Jeugdkoor Smile zoekt nieuwe leden
Wij zijn Jeugdkoor Smile, al bijna 30 jaar komen wij elke vrijdag bij elkaar om met al onze jonge koorleden te gaan zingen. Momenteel bestaan we uit twee koren, The Young Kids en The Young Voices. The Young Kids is voor kinderen van 6 tot 11 jaar en The Young Voices is voor kinderen van 12 tot 25 jaar. We zijn op het moment hard op zoek naar nieuwe leden voor beide koren! Hou jij van zingen en gezelligheid? Kom dan gerust een keer langs om te kijken of The Young Voices of The Young Kids iets voor jou is! Onze repetitietijden zijn voor The Young Kids van 17:00 tot 18:00 en voor The Young Voices van 18:15 tot 19:45 op vrijdagavond. We repeteren in wijkcentrum de Ark van Oost aan de Cipressstraat 154 in Nijmegen.

Het repertoire voor The Young Kids bestaat uit leuke (voornamelijk) Nederlandstalige liedjes, die bekend (Mag ik dan bij jou?) en minder bekend zijn (De griezelige tovenaar). De kinderen kunnen zelf aangeven welke liedjes ze leuk vinden en we proberen bij ze aan te sluiten door bijvoorbeeld liedjes uit bekende films te zingen (Diep in de zee van De kleine zeemeermin en Do Re mi van The Sound of music).

Voor The Young Voices bestaat het repertoire uit hedendaagse, driestemmige popnummers. Ook hier kunnen de koorleden zelf aangeven welke nummers ze graag willen zingen. Voor meer informatie kan je ons bellen: 06-401 75 859 (Bernardine van Hees), 06-420 27 536 (Judith Duenk), 06-440 25 742 (Anne Linnenbank), mailen: info@jeugdkoorsmile.nl, onze website jeugdkoor smile bezoeken of op onze facebookpagina kijken: Jeugdkoor Smile, The Young Voices.
Geïnteresseerden kunnen ook altijd gewoon langskomen en de eerste vier repetities gratis meedoen om te kijken of ze het leuk vinden. We hopen je snel te zien bij Jeugdkoor Smile! :)
25-04

Cantorij van de Stevenskerk (Nijmegen) zoekt zangers
De cantorij van de Stevenskerk is een koor met op dit moment 16 leden. Voor alle stemgroepen zijn wij op zoek naar enthousiaste zangers. We zingen voornamelijk vierstemmige Nederlandstalige kerkmuziek; daarnaast werken we aan kerkelijk repertoire uit de hele breedte van de koorliteratuur.
De vieringen in de Stevenskerk worden georganiseerd door het OCP, Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen. Het OCP is niet gebonden aan een kerkgenootschap maar wil juist ruimte bieden, aan mensen van uiteenlopende religieuze achtergrond en kerkelijke kleur. Aan de vieringen wordt muzikaal meegewerkt door de Stadsorganist van Nijmegen, Jetty Podt, en organist Joost Langeveld. De cantorij staat onder leiding van Stevenscantor ......
De cantorij repeteert elke maandagavond in de kerk (20-22 uur) en zingt eens in de twee weken in de dienst. Een keer meezingen? Neem contact op via onze site: ocp-nijmegen
12-01