banner naam

Introductie   Agenda   Cursussen/Scratch   Vraag   Aanbod   Koren   Orkesten   Links


VACATUREBANK voor koren en orkesten

Mail je vraag naar info{at}nijmegenmuziekstad.nl
De oproepen blijven in principe een half jaar beschikbaar op de site. Mocht je oproep vóór die tijd succesvol zijn, dan wordt een melding daarvan zeer op prijs gesteld!

Kom vier maandagavonden proefzingen bij Hoogwater
Kamerkoor Sotto Voce zoekt bassen en tenoren
Vocal Group NootScenario zoekt een zangcoach
Popkoor Multivox uit Nijmegen zoekt dirigent
Ensemble Saudade zoekt dirigent
Gezellligheidskoor Dukenburgs Glorie zoekt mannelijke leden
Toonkunstkoor Nijmegen zoekt tenoren en bassen
Dirigent gezocht voor ROCKkoor Nijmegen
Vocal Group Revolt zoekt leden!
Zing mee met kamerkoor Sequentus

Kom per 27 november vier keer proefzingen bij Hoogwater!
Wat ga jij doen dit seizoen? Lekker zingen? Kom dan per 27 november vier keer proefzingen bij Hoogwater!
Hoogwater is een a-capella/close-harmonygroep uit Nijmegen die een herstart aan het maken is! Ons repertoire bestaat uit pop en lichte muziek, van vrolijk tot swingend… tot rustig en meer serieus.
Wij streven naar een aantal van 10 vrouwen/mannen. Enige ervaring is gewenst! We zoeken: 2 bassen, 2 tenoren en 2 sopranen. Ook is er een vacature voor een dirigent/muzikaal leider. Onze repetitieavond is op maandagavond vlakbij het NS-station.
Mocht je interesse hebben of iemand weten die geïnteresseerd is: we starten op 27 november met een cyclus van vier repetitie avonden. Een mooie gelegenheid om belangstellenden te ontmoeten! Wil je komen en/of meer informatie, neem dan contact op met: Heleen 06-15559194 of Monique 06-36041531.
Om een indruk te krijgen, klik hier: www.youtube.com/@hoogwateracapella6022/videos
Laat je horen!
22-11

Kamerkoor Sotto Voce zoekt bassen en tenoren
Voor het Vredesconcert van 3 februari 2024 zoeken wij bassen en tenoren die ons koor tijdelijk komen versterken. Sotto Voce is een gemengd kamerkoor dat bestaat uit ongeveer 20 muziekliefhebbers: wij genieten ervan om het beste uit onszelf en uit ons koor te halen. Kwaliteit staat voorop en daarnaast vinden we met plezier zingen in een goede onderlinge sfeer belangrijk. We repeteren wekelijks op dinsdagavond onder leiding van Kirstin Gramlich in basisschool de Meander, Celebesstraat 12 in Nijmegen. In januari wordt er nog een repetitiedag gepland. Voor meer informatie en aanmelden zie www.sottovoce.nl. Je bent van harte welkom!
12-10

Vocal Group NootScenario zoekt vanaf 1 januari 2024 een zangcoach
die met een gemotiveerde groep zangers en zangeressen wil werken aan uitdagende arrangementen. NootScenarioDe kwaliteit van de zang en het meenemen van het publiek in de nummers staan hierbij voorop. Onze groep regelt veel zelf (optredens, repertoire, PR, regie) waarbij we dankbaar gebruik maken van het professioneel advies van onze enthousiaste zangcoach.
BEN JIJ EEN ZANGCOACH DIE ONS NAAR EEN HOGER NIVEAU BRENGT?
* Houd je van uitdaging op muzikaal gebied en samenwerking?
* Houd je van kleinschalige muziek die overgebracht wordt met gevoel en een verhaal?
* Sta je boven de groep qua muzikaliteit en geef je tegelijk de groep vrijheid voor een eigen creatief proces? Dan maken wij heel graag kennis met je!
Enige ervaring en/of opleiding in koorleiding is nodig, enthousiasme en een open mind om samen te werken is voor ons het belangrijkst. Natuurlijk bieden wij een prettige financiële vergoeding per repetitie en vergoeden we reiskosten. Geïnteresseerd? Laat het ons weten via info@nootscenario.nl. Voor vragen en overleg kun je terecht bij Pepijn Boekhorst op 06 - 4081 8254.
06-10

Popkoor Multivox zoekt dirigent
Multivox is een enthousiast, levendig koor met zo’n 45 leden in zes stemgroepen. We zingen het liefst niet de meest voor de hand liggende popmuziek en willen daarbij ook een goede performance laten zien. We staan voor uitstraling en plezier, maar zeker ook voor muzikale kwaliteit. Ben jij die veelzijdige, enthousiaste dirigent die we zoeken? Bekijk de volledige vacature via www.multivox.nl/vacature. Solliciteren kan tot 1 november 2023.
06-10

Gezelligheidskoor Dukenburgs Glorie is op zoek naar mannelijke leden
Het koor bestaat uit circa 50 leden (circa 35 vrouwen en circa 15 mannen) en zingt Nederlandstalige liedjes uit het verleden en heden. Dukenburgs GlorieDe repetitie is op woensdagavond van 19:30 tot 21:30 uur in het Wijkcentrum Meijhorst in Nijmegen. Het gezelschap treedt per jaar zo’n tien maal op voor instellingen en verenigingen. We zoeken aanvulling van mannelijke zangers. Hebt u interesse om bij ons koor mee te zingen, en dat in een gezellige groep enthousiaste mensen, kom dan op onze inloopavond op 1 november a.s. luisteren. U kunt natuurlijk ook meezingen. Interesse? Neem contact op met Jan Muskens, tel. 06-42431503 of stuur een e-mail naar dukenburgsglorie@gmail.com.
Voor meer info: www.koordukenburgsglorie.nl
06-10

Ensemble Saudade zoekt dirigent
De zeven zangers van Ensemble Saudade zingen a capella vierstemmige (volks)liedjes van over heel de wereld. Naast harmonie in samenzang streven we ernaar de muziek zo authentiek mogelijk over te brengen. Een juiste uitspraak van de taal en de bij het lied behorende emoties vinden wij erg belangrijk. Wij zoeken een "dirigent" die ons helpt bij het instuderen en de interpretatie van de muziek. Inbreng van nieuw repertoire ligt zowel bij de zangers als de dirigent. Ervaring met koordirectie is niet per se noodzakelijk, affiniteit met wereldmuziek en een grote mate van muzikaliteit wel. Om de week wordt er gerepeteerd met dirigent, de andere avonden zingen wij zelfstandig. Repetities zijn op de maandagavond van 20:00 - 22:00 uur in het centrum van Nijmegen.
Als je belangstelling hebt, luister dan naar Kolo op https://m.soundcloud.com/user-404364806/kolo2. Voor meer informatie mail je naar allartsparenburg@gmail.com.
14-09

Toonkunstkoor Nijmegen zoekt tenoren en bassen
Toonkunstkoor Nijmegen heeft kwaliteit, is verrassend en biedt uitdaging. Elk jaar wordt een groot klassiek koorwerk uitgevoerd in De Vereeniging met professionele solisten en musici, dit jaar op 15 december de Messiah van Händel. Op 21 april 2024 staat een programma van klassieke en hedendaagse componisten gepland. Het aantal koorleden groeit gestaag, maar niet in alle stemgroepen even hard. Bassen maar ook tenoren zijn erg welkom om de koorklank nog mooier te maken. We oefenen op maandagavond van 19.30-22.00 in de Ark van Oost, Cipresstraat 154, Nijmegen.
Aanmelden kan bij ledenadministratie@toonkunstkoornijmegen.nl of op nummer 06-22879578. We zorgen dan dat de oefenpartituren aanwezig zijn.
08-09

Dirigent gezocht voor ROCKkoor Nijmegen
We repeteren op dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in De Klif in Nijmegen. We hebben vijf keer per jaar een bandrepetitie en twee keer per jaar een bandrepetitie met publiek. Daarnaast doen onze koren twee keer per jaar een onbetaald optreden en verder kunnen er nog betaalde optredens bij komen. Drie keer per jaar is er een proeflesperiode voor nieuwe leden. We zingen de ROCKhits van alle tijden. De bladmuziek en de oefen-MP3’s zijn voor zowel onze leden en dirigenten via onze ledenwebsite beschikbaar.
Ons basistarief voor dirigenten die ook pianospelen is €165,00 per repetitie. Dit is exclusief btw en inclusief reiskosten. Daarnaast hanteren we ook een bonus voor dirigenten die leidinggeven aan koren met een groot aantal leden. We werken met 20 dirigenten, dus bij Prestige Vocal Groups heb je als dirigent ineens ook collega’s. We zien elkaar vier keer per jaar en helpen elkaar onder andere in de actieve WhatsAppgroepen. Meer info op Vacatures Popkoor Prestige
26-08

Vocal Group Revolt zoekt leden!
In september start Vocal Group Revolt het vijfde koorseizoen. Momenteel zijn we nog op zoek naar bassen, tenoren en een hoge sopraan. Ben jij tussen de 18 en 40 jaar en hou je van zingen? Dan word je uitgenodigd om een keer te komen meezingen. Aanmelden via vocalgrouprevolt@gmail.com. Vocal Group Revolt is een vereniging van jonge, enthousiaste zangers en zangeressen. Samen werken we aan een vernieuwend en gevarieerd repertoire. We repeteren iedere maandagavond in wijkcentrum de Biezantijn. Je kunt ons volgen via facebook vocalgrouprevolt , instagram vocalgrouprevolt en ons Youtubekanaal
12-08

Zing mee met kamerkoor Sequentus
Ben je op zoek naar een leuk jong koor in Nijmegen (leeftijden 30-50 jaar)? Een klassiek kamerkoor om naar te luisteren of om in mee te zingen? Het Nijmeegse kamerkoor Sequentus zingt de hele klassieke muzikale wereld door en geeft twee keer per jaar een concert.
Zing je mee?
Sequentus heeft met twintig zangers al een mooie mix van bassen, tenoren, alten en sopranen, maar het kamerkoor vindt het leuk om nog verder te groeien. Dus heb je al wat zangervaring en heb je zin om in een koor te zingen waarbij je al snel resultaat hoort? Neem dan contact op met Sequentus via sequentus.nl en kom een donderdagavond meezingen om te kijken of het bij je past.
Sequentus in een notendop
Sequentus is een fijn jong koor (leeftijden 30-50 jaar) met uitdagend klassiek repertoire. Het koor repeteert elke donderdagavond onder leiding van dirigent Peter-Paul van Beekum. Iedereen bereidt zich goed voor, dus er is meteen muziek. De repetitielocatie wisselt tussen basisschool de Geldershof in Lent en de Molenstraatkerk in Nijmegen met prachtige akoestiek. Na de repetities borrelt het koor - voor wie wil - na bij Eten&Drinken of ergens in het centrum.
30-11