banner naam

Introductie   Agenda   Cursussen/Workshops   Vraag   Aanbod   Koren   Orkesten   Links Scratch Muziekdag


VACATUREBANK voor koren en orkesten

Mail uw oproep naar info{at}nijmegenmuziekstad.nl

Sotto Voce zoekt projectzangers
Gemengde Zangvereniging Cantemus zoekt leden
Vocaal Ensemble Pipelare zoekt bas
Jazzkoortje zoekt diverse leden
Kerkkoor BASTA zoekt organist/pianist
Het Kelderkoor zoekt een tenor
Gregoriaanse schola Voces Caelestes zoekt nieuwe zangeressen
Het Nijmeegs Kamerkoor zoekt bassen
Heart for Arts is op zoek naar koorleden (m/v) voor een muziekvoorstelling
Projectkoor Gelderland zoekt tenoren en bassen
Wilde Gans Kamerkoor zoekt projectzangers
Nieuw opgericht koor Vocal Joy zoekt versterking
Noviomagum Wind Orchestra zoekt muzikanten
Kamerkoor Decanto zoekt twee goede sopranen en een bas
HoogWater zoekt nieuwe dirigent
Koor Voice uit Hernen zoekt een dirigent
Het A.M.D.G.koor zoekt versterking bij alle stemgroepen, met name sopranen en bassen
La Lumière uit Wijchen zoekt tenoren en bassen
Het Uitvaartensemble Nijmegen is dringend op zoek naar een alt en tenor
Vocaal Ensemble Tissonant zoekt een sopraan en een bas
Capella Cumerana heeft vacatures voor 2 alten, 3 tenoren en 1 bas
Olam Haba zoekt zangers en zangeressen
A-capella mannenkwartet De Verheffing zoekt een tenor
Vrouwenkoor 4Tune uit Malden zoekt uitbreiding
Joods koor Hatikwa daagt je uit om een keer mee te zingen
Cantorij van de Stevenskerk (Nijmegen) zoekt zangers

Sotto Voce zoekt projectzangers
We zoeken versterking bij alle stemgroepen voor een project dat we in 2020 gaan uitvoeren met orkest en solisten: het Stabat mater van Dvorak en twee orkestliederen van Brahms (Schicksalslied en Nänie).
OPEN REPETITIE
Op dinsdag 3 september om 19.45 uur is er een open repetitie in het St Jozefklooster, Kerkstraat 65. ALLE STEMGROEPEN zijn van harte welkom om kennis te maken met ons koor en met de muziek. Sotto Voce
8-04

Gemengde Zangvereniging Cantemus zoekt leden
Als u het leuk vindt om in een koor te gaan zingen: bij Cantemus is nog plaats bij alle stemgroepen, maar vooral bij de tenoren en bassen. Iedere dinsdag wordt er met 40 leden gerepeteerd van 20.00 uur tot 22.00 uur in De Schakel in de Archimedesstraat in Nijmegen. In een gezellige sfeer zingen we zowel popmuziek als klassieke muziek. Nieuwkomers worden begeleid.
Voor meer informatie: www.cantemusnijmegen.nl
Secretariaat: cantemus.secr@gmail.com; Fokkelien 024-3784708 of Mieke 06-49608160
1-03

Vocaal Ensemble Pipelare is op zoek naar een bas
Je kan vrijblijvend een repetitie bijwonen, graag even contact opnemen met emyklomp@gmail.com
Zie verder: www.pipelare.nl
1-03

Jazzkoortje zoekt diverse leden
Het Wijchens-Nijmeegs jazzkoortje 'Lazy Sunday' heeft plaats voor enkele nieuwe leden, in alle stemgroepen (M/V). Lazy Sunday werd opgericht in november 2015, en staat onder leiding van zangeres, koordirigente en stemcoach Dorien van Veen.
Wij zijn een enthousiast clubje van nu 6 leden, en hebben inmiddels een aardig repertoire opgebouwd van 14 nummers, 'jazz standards' en 'swing', waarmee we ook enkele keren met veel plezier hebben opgetreden in Wijchen en Nijmegen. Omdat we een vrij klein koor zijn, is veel individuele aandacht voor zangtechniek mogelijk.
We repeteren 1 x per 2 weken op woensdagavond in Wijchen (vlakbij het station), samen reizen of meerijden vanuit Nijmegen is mogelijk. In de andere weken oefenen de diverse stempartijen ook om de beurt, zonder dirigente, voor wie wil. Om thuis oefenen te vergemakkelijken zet onze dirigente ingezongen stempartijen op 'Dropbox' (internet): noten lezen is dus handig maar niet noodzakelijk.
Voor meer informatie zie ook onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/jazzkoorlazysunday/
Voor aanmelding en een stemtest, neem s.v.p. contact op met Dorien van Veen: DorienvanVeen@chello.nl, 06 - 3464 22 91
06-02

Kerkkoor BASTA zoekt organist/pianist
BASTA is een van drie kerkkoren van de Cenakelkerk. BASTA telt ruim twintig zangers in vier stemgroepen (SATB) en staat onder leiding van dirigente Hanneke van der Grinten. BASTA ondersteunt eenmaal in de vier weken de misviering op zondag. Lees hier verder.
15-01

Het Kelderkoor zoekt een tenor
Kelderkoor Nijmegen zoekt een tenor om de mannen te versterken. Ben je ambitieus en enthousiast? Dan zoeken we jou! Het Kelderkoor zingt een gevarieerd repertoire: van pop tot jazz, van kleinkunst tot chansons. We repeteren op woensdagavond in de oneven weken in Nijmegen Oost. Meer info op Kelderkoor of bel Annemarie Boumans: 06-45674500
14-01

Voces Caelestes zoekt nieuwe zangeressen
Ons koor is gespecialiseerd in het zingen van gregoriaans. Je hoeft geen kerkelijke of religieuze achtergrond te hebben om je aangetrokken te voelen tot deze muziek: gregoriaans is een lijfelijke, beweeglijke manier van zingen die weldadig is voor lichaam en geest. Je kunt dat zelf ervaren tijdens onze open repetitie op woensdag 6 februari, 20.00-21.30 uur.
We zijn op zoek naar 1-2 nieuwe zangeressen, dus grijp je kans. We vragen een goede zangstem en de bereidheid om thuis gezangen in te studeren en bieden je een bijzonder koor met ruim aandacht voor (individuele) stemtraining. Repetities zijn in de kapel van het franciscanenklooster aan de Vermeerstraat 7 in Nijmegen. Meld je van tevoren aan via info@vocescaelestes.nl
Meer informatie over ons vind je op vocescaelestes
13-01

Het Nijmeegs Kamerkoor zoekt bassen
10-01

Heart for Arts zoekt koorleden
die in het diepste geheim willen werken aan een muziekvoorstelling met allerlei verschillende stijlen zoals Opera, Musical, Kleinkunst, Jazz en Afrikaans. Al deze muziek wordt verwerkt in een programma waarbij acteurs als rode draad fungeren en de voorstelling presenteren. Wat gaat er onderweg allemaal gebeuren in het verhaal?
Parijs - Het is het tijdvak 5109 van onze blauwe planeet. Helaas een tijd waardoor decennia van hoogmoedswaanzin en machtsmisbruik een wereld is ontstaan waar elke vorm van muziek ten strengste verboden is. Maar muziek zal er altijd zijn… Kunnen we ongeschonden onze gang gaan? Of worden we gesnapt door de anti-muziek-eenheid?
Lees hier verder.
08-01

Projectkoor Gelderland zoekt tenoren en bassen
In Concertgebouw De Vereeniging zingen is toch wel het neusje van de zalm voor zangers. Die gelegenheid is er dus op 4 mei waar Projectkoor Gelderland, samen met het Nijmeegs Studentenorkest CMC en ZNCK, het Herdenkingsconcert gaat uitvoeren met een groot koor. Voor de tenoren en bassen kunnen we nog versterking gebruiken.
Repetitiedata: 16 februari, 23 maart, 6, 20 en 28 april.
Kijk voor meer informatie op Projectkoor Gelderland en klik op Aanmelden.
08-01

Wilde Gans Kamerkoor zoekt projectzangers
Het Wilde Gans Kamerkoor is op zoek naar een aantal ervaren zangers in alle stemgroepen voor een project dat van maart t/m mei 2019 zal plaatsvinden. Op het programma staan a capella koorwerken van Schotse en Scandinavische componisten als James MacMillan, Edvard Grieg, Andrew Smith, Hugo Alfvén, Sven-Erik Bäck en Niels Gade. Lees hier verder.
18-12

Nieuw opgericht koor Vocal Joy zoekt versterking
Onze voorganger Musicalvereniging Nijmegen (MVN) heeft in acht jaar tijd zeer succesvolle musicals op de bühne gebracht. Met trots kijken we dan ook terug op vijf prachtige producties. Toch heeft de vereniging besloten verder te gaan als koor.
Het koor bestaat uit zeventien leden en staat onder leiding van een professionele, enthousiaste en zeer ervaren dirigent in de persoon van Stanley Stokkermans (inderdaad de zoon van…). We hebben veel ideeën over de kwaliteit van het repertoire dat naast musicalnummers ook popnummers en klassieke stukken zal bevatten. Er zal naast koorzang ook voldoende ruimte zijn voor solo’s en duetten.
Zingt u graag en bent u op zoek naar een goed en gezellig koor? Wij zijn op zoek naar uitbreiding van ons gezelschap en zoeken nog sopranen, tenoren en bassen.
We repeteren elke woensdag van 20.00-22.15 uur in de Schalmei, Symfoniestraat 204, 6544 TN in Nijmegen.
Volg je (zang)hart en kom vrijblijvend naar een van onze repetities. Meer informatie is te verkrijgen bij onze secretaris 06-53746466 / info@musicalvereniging-nijmegen.nl
06-12

Noviomagum Wind Orchestra zoekt muzikanten
Momenteel spelen ongeveer 35 muzikanten in het orkest. We zijn nog op zoek naar gemotiveerde, gevorderde muzikanten. We maken blaasmuziek van niveau, en hebben een heel gevarieerd repertoire. Dat bestaat voornamelijk uit orkestmuziek, transcripties van klassieke werken en originele symfonische harmoniecomposities. De concertseries zijn telkens rondom een bijzonder thema, zoals: dans, water en vuur, New York – Parijs, Harlequin, of La dolce vita. Het is daarom fijn als je je daarbij thuis voelt en ook nieuwe dingen wilt uitproberen. Dat is belangrijker dan het diploma dat je hebt. Je kunt altijd een keer komen luisteren of meespelen om te kijken of het klikt. Wij zijn blij met nieuwe collega's!
We repeteren op maandagavond in basisschool De Klokkenberg. De contributie voor het NMWO bedraagt € 20 per maand.
Ben nieuwsgierig geworden? We hebben momenteel plaats voor (melodisch) slagwerk, (bes) klarinet, hoorn, euphonium, contrabas en trompet. Opgeven kan via de website www.nmwo.nl of via Facebook.
29-11

Het kleine kamerkoor Decanto in Nijmegen is dringend op zoek naar een of twee goede sopranen
En een bas erbij zou helemaal mooi zijn! Zie Decanto
27-11

HoogWater zoekt een nieuwe dirigent
Hoogwater is een Nijmeegse a-capellagroep. We zijn met drie mannen en zes vrouwen en zingen een veelzijdig repertoire van lichte muziek. Van vrolijk en swingend... tot rustig en wat meer serieus. We zingen zowel Nederlands- als Engelstalig. HoogWater treedt regelmatig op in de regio Nijmegen en daarbuiten. We repeteren op maandagavond. Ben je enthousiast? Heb je interesse... neem dan contact met ons op! Facebook: Hooogwateracapella, e-mail: hoogwaternijmegen@gmail.com, Peter: 0651074847.
06-11

Koor Voice uit Hernen zoekt een dirigent
Koor Voice uit Hernen is een gezellig koor met 20 leden en een zeer capabele toetseniste. Wij zingen een breed repertoire, meestal 4-stemmig. Op maandagavond van 20 tot 22 uur repeteren wij in Hernen. Wat wij zoeken is een dirigent die graag met enthousiaste mensen werkt en die de zangkwaliteit van het koor naar een hoger niveau wil tillen.
Reacties graag naar Arno Hendriks: arnohendriks.001@hetnet.nl
Alvast bedankt voor je reactie!
07-09

Het A.M.D.G.-koor, centrum Nijmegen, zoekt versterking bij alle stemgroepen, met name sopranen en bassen
Het koor van de Petrus Canisiuskerk zingt elke even week om 10:30 uur de viering. We nodigen je uit eens vrijblijvend naar onze repetitie te komen op woensdagavond, 20:15 uur, in de Molenstraatkerk. Bel voor informatie 0654994799 of kijk op AMDG-koor
22-08

La Lumière uit Wijchen zoekt tenoren en bassen
La Lumière is een Wijchens a capellakoor met een breed en veelzijdig repertoire. Zo wordt er muziek gezongen uit Noord Europa tot Zuid-Amerika, van de Middeleeuwen tot nu en van licht klassiek tot eigentijds luchtig. Het koor bestaat op dit moment uit 16 leden. Het koor staat onder leiding van Hans Meek. Meestal wordt 2 maal per jaar een optreden verzorgd. Soms wordt daarbij samengewerkt met een ander koor of een orkest uit de directe omgeving.
Er wordt wekelijks gerepeteerd op dinsdagavond van 20.00-22.00 uur in het Paschalishonk in Wijchen. Het koor heeft op dit moment plaats voor tenoren en bassen. Voor sopranen en alten geldt een ledenstop. Kom gerust een keer vrijblijvend repeteren. Vanaf dinsdag 4 september a.s. starten de repetities weer.
Voor meer informatie: kijk op onze facebookpagina La Lumière Wijchen of neem contact op met voorzitter Carine Poels, carinepoels@xmsnet.nl of 024-6419553.
12-08

Het Uitvaartensemble Nijmegen 'Stemmen van troost’ is dringend op zoek naar een alt en tenor
Stemmen van Troost Heb je koorervaring, kun je noten lezen en zelfstandig liederen instuderen? En is het zingen in een uitvaartkoor iets voor jou? Aarzel dan niet en neem contact op met onze dirigent Hans Meek, 06 20840994. Wij repeteren iedere eerste en derde woensdagmiddag van de maand. Wij kijken ernaar uit om je te ontmoeten.
13-03

Vocaal Ensemble Tissonant zoekt een sopraan en een bas
Vocaal Ensemble Tissonant bestaat sinds 1982 en heeft nu 18 leden. In de afgelopen jaren zong Tissonant klassiek repertoire uit de verschillende stijlperiodes en van vele verschillende componisten zoals bijvoorbeeld Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Liszt, Morten Lauridsen, Josef Rheinberger, Ola Gjeilo, Eric Whitacre en Wilhelm Peterson-Berger. Repetities wekelijks op woensdagavond van 20:00 tot 22:15 uur in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. Meer info: wim.thomassen1@kpnplanet.nl en tissonant
10-11

Capella Cumerana heeft vacatures voor 2 alten, 3 tenoren en 1 bas
Over Capella Cumerana
Capella Cumerana is een Nijmeegs koor dat op hoog niveau vespers in de Stevenskerk zingt (www.capellacumerana.nl). Het zingen in de prachtige akoestiek van de Stevenskerk is een onvergetelijke ervaring voor elke koorzanger. Het repertoire omvat koormuziek van de Renaissance tot heden. Het koor staat onder leiding van Jetty Podt. Van de koorzangers wordt verwacht dat zij zelfstandig hun partij instuderen alvorens de eerste repetitie. Ruime koorervaring is gewenst.
Als u belangstelling heeft om met Capella Cumerana mee te zingen, wordt u uitgenodigd om vrijblijvend een repetitie bij te wonen. Desgevraagd kunt u van tevoren de te repeteren bladmuziek ontvangen. Als deze kennismaking u bevalt wordt een auditie afgenomen. Contact via een van de koorleden of via Marjolijn Ankum (info@capellacumerana.nl).
14-09

Olam Haba zoekt zangers en zangeressen
Olam Haba is een erg gezellig koor met een heel goede sfeer. Wij zingen onder andere vredesliedjes en liedjes uit het wereldmuziekrepertoire. Zo nu en dan treden we op, bijvoorbeeld bij bijeenkomsten die vrede in de wereld willen brengen. Wij verwelkomen heel graag nieuwe leden en uiteraard zijn mannen ook meer dan welkom! Wij zingen op maandagavond in ’t Hert aan de Thijmstraat in Nijmegen. Voor meer informatie mail naar Miekehydra@gmail.com. Wij hopen op veel reacties!!!
18-08

A-capella mannenkwartet De Verheffing zoekt een tenor
De Verheffing bestaat uit vier mannen die met veel plezier werken aan een repertoire bestaande uit veelal eigen vierstemmige bewerkingen van pop- en jazz klassiekers (Walk on the wild site, Perfect Day; When I am 64; Autum Leaves; etc. etc.). We zoeken ter aanvulling een tenor tussen de 45 en 60 jaar die zelfstandig muziek in kan studeren. We oefenen elke donderdag in Nijmegen centrum met om de week een repetitor. De repetitie wordt afgesloten met een heerlijk biertje. We treden elk jaar verschillende keren op. Als je interesse hebt kunt je contact opnemen met Theo van Rijn (0623255539), of Wim van Lankveld (0613759864).
05-03

Vrouwenkoor 4Tune uit Malden zoekt uitbreiding
Vrouwenkoor 4Tune bestaat uit 32 enthousiaste zangeressen die elke woensdagavond repeteren in basisschool 'de Vuurvogel' te Malden. Het koor heeft een uitgebreid repertoire van modern, musical, pop naar licht klassiek. Het koor zingt zowel a capella als met pianobegeleiding. Hoewel alle zangeressen welkom zijn zoeken wij op dit moment vooral hoge sopranen en lage alten om de stempartijen te versterken. Het hebben van koorervaring is een pre maar niet verplicht. Kom eens langs om mee te zingen tijdens een repetitie en ervaar de gezellige sfeer. De repetities beginnen om 20:00 uur. Voor verdere informatie kun je contact opnemen met José Derksen, 024 6417534
11-01

Joods koor Hatikwa daagt je uit om een keer mee te zingen!
Hatikwa is in 2003 opgericht. Het is een Nijmeegs koor met een joods geluid: we zingen joodse muziek uit verschillende culturen in o.a. het Jiddisch, Hebreeuws en natuurlijk ook in het Nederlands.
Joodse muziek... maakt soms weemoedig en is óók vrolijk, vitaal en levendig. Net zo levendig als ons koor waarvan Gerard Schoren de gedreven dirigent is; we repeteren onder zijn leiding wekelijks op dinsdagavond in Wijkcentrum ’t Hert’ in hartje Willemskwartier.
Jaarlijks treden we een aantal malen op en voeren ons publiek mee met de klanken van de joodse muziek, meestal met begeleiding van ensemble ‘Klezmore’.
In het koor is ruimte voor dragende stemmen in alle zanggroepen, maar tenoren en sopranen zijn extra welkom. Je bent van harte uitgenodigd om de ontspannen en muzikale sfeer te komen proeven: ga de uitdaging aan en zing gerust een keer mee! Graag tot ziens bij Hatikwa! koor hatikwa ensemble klezmore
23-08

Cantorij van de Stevenskerk (Nijmegen) zoekt zangers
De cantorij van de Stevenskerk is een koor met op dit moment 16 leden. Voor alle stemgroepen zijn wij op zoek naar enthousiaste zangers. We zingen voornamelijk vierstemmige Nederlandstalige kerkmuziek; daarnaast werken we aan kerkelijk repertoire uit de hele breedte van de koorliteratuur.
De vieringen in de Stevenskerk worden georganiseerd door het OCP, Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen. Het OCP is niet gebonden aan een kerkgenootschap maar wil juist ruimte bieden, aan mensen van uiteenlopende religieuze achtergrond en kerkelijke kleur. Aan de vieringen wordt muzikaal meegewerkt door de Stadsorganist van Nijmegen, Jetty Podt, en organist Joost Langeveld. De cantorij staat onder leiding van Stevenscantor José Doodkorte
De cantorij repeteert elke maandagavond in de kerk (20-22 uur) en zingt eens in de twee weken in de dienst. Een keer meezingen? Neem contact op via onze site: ocp-nijmegen
12-01